„Zaboravite SU-57, Rusi prave još moćniji avion“ – VIDEO

Rusija razvija novi avion-lovac šeste generacije MiG-41, koji će biti „opasniji“ nego SU-57, na kom ruski piloti lete od decembra prošle godine, objavio je “Military Watch” magazin u tekstu pod naslovom „Zaboravite SU-57, Rusi prave još moćniji avion“.

Kako predviđaju autori, ovaj avion će „predstavljati veliku pretnju Zapadnom bloku“.

Razvoj lovca-presretača MiG-41 tajnoviti je nego SU-57, navodi ovaj magazin, koji se bavi vojnim pitanjima i dodaje, da je poznato tek nekoliko detalja o novom lovcu šeste generacije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Prema izveštajima, novi avion će biti nadzvučne brzine, sposoban da leti u bliskom svemiru i staviće veći naglasak na svemirsko ratovanje“, navodi taj magazin.

Prema autorima tog teksta, ovaj avion deo je rastućih trendova investiranja najvećih vojnih sila u svemirski program.

Lovac MiG-41, kako je navedeno, nosiće novu generaciju oružja za vazdušnu borbu, a njegove rakete „biće značajno brže i imaće domet od 600 kilometara“.

„Ako nove rakete vazduh-vazduh za MiG-41 budu brže od 14 maha, kao što je poslednja generacija ruskih raketa zemlja-vazduh, onda će predstavljati ozbiljnu pretnju hipersoničnim metama“, navode autori članka.

Oni veruju da će MiG-41 koristiti moćni radar, sposoban da deli informacije sa protivvazdušnom odbranom na zemlji, kako bi mogli da se uoče „nevidljivi“ avioni na udaljenosti, od čak nekoliko stotina kilometara.

Prema ovom magazinu, „MiG-41 predstavljaće veliku pretnju Zapadnom bloku, zbog mogućnosti izvršavanja strateških zadataka i velikog doprinosa ruskim sposobnostima, u domenu rata u svemiru“.

Dok će SU-57, koji obećava da bude prvi svetski avion, koji će integrisati tehnologiju šeste generacije, biti pravljen u velikim serijama i izvožen i u druge zemlje, MiG-41 će, kao skuplji avion, dolaziti u manjem broju, predviđaju autori.

Borba.Info/rs.sputniknews.com

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kineski brodovi i avioni proterali američku raketnu krstaricu, iz svojih teritorijalnih voda!

Američka raketna krstarica klase Ticonderoga Chancellorsville izvršila je invaziju na teritorijalne vode NR Kine ali …