Politikolog Solonjikov: Srbiju očekuje vojni pritisak! Srbija će morati da reaguje ili da dozvoli „pakao“ za svoje sugrađane na Kosovu i Metohiji!

Politikolog Dmitrij Solonikov rekao je, da je provokaciju na teritoriji nepriznatog Kosova organizovala Severnoatlantska alijansa, kako bi uklonila Aleksandra Vučića sa predsedničke fotelje Srbije.

„Ovo je zaista simulirana situacija.

Setimo se kako je u junu Šolc postavio ultimatum Vučiću, da Srbija treba da uvede antiruske sankcije i prizna Kosovo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vučić nije naseo na to, odnosno reč je o planiranoj organizovanoj provokaciji Evropske unije, Nemačke, Brisela i NATO-a.

A sada će se organizovati vojni pritisak na Srbiju.

Shodno tome, Srbija mora da reaguje ili da dozvoli „pakao“ za svoje sugrađane na Kosovu.

Onda će u Beogradu zavladati talas negodovanja i pokušaj da se Vučić na ovaj način smeni sa mesta predsednika.

Ili intervencija Srbije u situaciji na severu Kosova, koja bi mogla da dovede do odgovora zemalja NATO-a“, naglasio je analitičar u razgovoru za „Izvestija“.

Na osnovu njegovih izjava, Zapad je izabrao pravo vreme da uništi srpsku državu, kao i da tamo postavi nove vlasti, koje će se, pre svega, pokoravati SAD, NATO i UK, a ne rešavati svoje probleme.

Ekspert je primetio da se novoizbio sukob odigrava u interesu vojno-političkog bloka, što je bilo krajnje nezgodno za aktuelne političke snage Srbije, zbog čega će se nastojati da se one pometu.

Kako je ranije preneo Javni servis, zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova, rekla je da Moskva poziva Kosovo i SAD i Evropsku uniju iza njihovih leđa, da prestanu sa provokacijama, kao i da poštuju prava Srba u nepriznatoj republici.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …