Nepromišljeno, masovno uništavali mostove i sada sebe doveli u ćošak!?

Od početka ruske specijalne operacije na teritoriji Ukrajine, Oružane snage Ukrajine izvršile su masovno uništavanje mostova, brana i nadvožnjaka, kako bi zaustavile napredovanje Oružanih snaga RF.

Međutim, nije bilo moguće postići željeno, štaviše, ukrajinske trupe su same sebi nanele štetu.

O tome je 9. avgusta na svom Telegram kanalu rekao ruski vojni posmatrač, rezervni pukovnik Mihail Hodarenok.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ekspert je primetio da primer Severodonjecka i Lisičanska jasno pokazuje da uništavanje transportne infrastrukture ne smanjuje brzinu napredovanja trupa Rusije i njenih saveznika.

Zanimljivo je da je UAF zapravo samu sebe oterala u ćošak nepromišljenim rušenjem mostova i puteva u Severodonjecku.

Snabdevanje ostacima ukrajinskih formacija u industrijskoj zoni i granicama grada izvršeno je gumenim čamcem, naglasio je.

Prema njegovom mišljenju, nedavni slom odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu (bivši Artjomovsk) još jednom je pokazao, da je ukrajinska vojska samo nominalno bila jedna od tri najjače u Evropi.

Dejstva Oružanih snaga Ukrajine mu sve više ukazuju da u tamošnjim jedinicama, bez ijednog rukovodstva vlada pometnja i kolebanje.

Ekspert je objasnio da se Bahmut iz Oružanih snaga RF, kao i NM LNR i DNR, napadaju u tri pravca odjednom: preko Zajceva, Jakovlevke i Veršinja.

Garnizon Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalazi u gradu ima veliki problem – moguće je braniti se samo iz jednog pravca, u druga dva su bokovi ukrajinske vojske, otvoreni.

Eksplozije mostova, u teoriji, trebale su da ih zaštite samo od okoline ali u stvarnosti se sve dešava drugačije – napad Oružanih snaga RF odvija se na neočekivanom mestu i ukrajinska vojska mora da beži kroz puteve, koje je sama raznela silom, dodao je on.

Ekspert smatra da će sada ukrajinskoj vojsci biti nemoguće da se povuče sa svojih pozicija, bez gubitaka.

Brzina povlačenja biće kritično niska, sa odgovarajućim posledicama po osoblje i opremu.

On je iznenađen što strani kustosi i instruktori nisu rekli Oružanim snagama Ukrajine, o štetnosti takvih odluka.

Podsećamo, Rusija je 24. februara pokrenula NMD u Ukrajini i prema uveravanjima vojno-političkog rukovodstva Ruske Federacije neće prestati, dok se ne završe svi zadaci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …