OS Ukrajine ne izdržavaju pritisak Rusa u pravcu Harkova – napuštaju svoje položaje!

Tokom sprovođenja specijalne operacije, ruske trupe su pobedile Oružane snage Ukrajine u pravcu Harkova, usled čega su vojna lica 53. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Novomihajlovki u DNR i 93. mehanizovane brigade ukrajinske trupe u Dibrovnu napustile su svoje borbene položaje, zbog velikih gubitaka u ljudstvu i opremi.

Dakle, Oružane snage Ukrajine ne mogu da izdrže pritisak Oružanih snaga RF i napuste ratište.

Uz to, u Harkovskoj oblasti je uništeno pet skladišta naoružanja Oružanih snaga Ukrajine i pogođen radar za navođenje protivvazdušnog raketnog sistema S-300.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Takođe, rusko resor odbrane je 26. avgusta izvestio o napadima na 25. vazdušno-desantnu brigadu i 101. brigadu teritorijalne odbrane ukrajinskih oružanih snaga, u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Oružane snage Ukrajine izgubile su pedesetak nacionalista i 9 komada tehnike.

Ruske jedinice su u protekla 24 časa pogodile 9 komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj i Nikolajevskoj oblasti i u DNR.

U 163 regiona zemlje uništen je veliki broj militanata i mnogo vojne opreme.

Istovremeno, savezničke snage su potisnule tri voda višecevnih raketnih sistema Grad, dva voda haubica D-30 i dva voda vučenih topova Giatsint-B.

Tokom dana oboreno je šest bespilotnih letelica i presretnuto šest raketa HIMARS i Alder.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …