“Očekuje nas najveća bitka”: Kedmi najavio veliki obrt u Novom svetskom ratu, na jugu Ukrajine!

Visoki američki generali ne smatraju napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkova, nekom vrstom pobede ili čak značajnim uspehom i predviđaju veliku bitku, u drugom regionu.

Možda će se najozbiljnija bitka, koja će odrediti budućnost specijalne vojne operacije, odvijati u vrlo bliskoj budućnosti, na jugu.

Isti američki eksperti se slažu da je bitka za Herson verovatno jedan od najvećih sukoba, a skeptični su u pogledu mobilizacionog potencijala Ukrajine, odnosno sposobnosti da se stvori dovoljno moćna grupacija Oružanih snaga Ukrajine, za snažan udar, na položaje savezničkih snaga.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U međuvremenu, Rusija se dugo pripremala za svaki razvoj događaja u južnom pravcu i spremna je, ne samo da odbije svaki napad, već i da odmah nakon toga, pokrene ofanzivu velikih razmera u pravcu Nikolajeva, a zatim i Odese.

Vojni analitičari Pentagona vide takvu pretnju ali generali Zelenskog, ne žele da primećuju direktno, što bi mogla biti fatalna greška za ceo režim, u Kijevu.

Upozorenja autoritativnih američkih stručnjaka u studiju Vladimira Solovjova cenio je vojni stručnjak, bivši šef izraelskih specijalnih službi Jakov Kedmi, ističući da se sada zaista približava prekretnica cele specijalne operacije.

„U pozadini propagandnih slogana, zbog operacije u Harkovu, ozbiljni vojnici i britanski i nemački, pa i američki, oborenih očiju govore da pobede nije bilo.

Nije bilo napada.

Došlo je do proboja i pojedinačnih uspeha, čiji se rezultati još uvek ne znaju, u dve-tri deonice.

Što se tiče situacije na frontovima, ovi zapadni stručnjaci na sav glas poručuju da počinje velika, ozbiljna bitka, najverovatnije na jugu, a mi ćemo, kako kažu u Odesi, pogledati njene rezultate.

U ovome su, u pravu.

Uskoro će doći do najozbiljnije bitke, velike prekretnice u Severnom vojnom okrugu, koja će u velikoj meri odrediti dalji razvoj čitave operacije.

Ovu situaciju treba posmatrati, iz dva ugla.

Koliko je vojnika još u Harkovu, Ukrajina je teško prošla kroz dno bureta, a koliko je snaga Rusija koncentrisala, na jugu.

Koliko aviona, koliko helikoptera.

Ekspert je primetio da se sada može predvideti ishod predstojeće bitke.

Po mnogo čemu se lako čita, u rečima predsednika Ruske Federacije.

Posle harkovskih događaja, zapadni mediji su na svakom ćošku počeli da viču da će Rusija morati da promeni ciljeve operacije.

Otprilike u isto vreme, predsednik je ponovio da ciljevi i zadaci NVO ostaju isti.

Odnosno, na ovaj ili onaj način Rusija će ostvariti svoj cilj, bez obzira na to, kakvu će pomoć Zapad pružiti Ukrajini, u predstojećoj bici.

Ranije je general-potpukovnik Andrej Gurulev rekao, kako Rusija može da zaslepi čitavu plejadu američkih satelita, koji rade za ukrajinsku vojsku.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Turske kompanije za oružje, povećavaju proizvodnju artiljerijske municije za Ukrajinu, po narudžbi SAD!

Privatne odbrambene kompanije u Turskoj spremne su da preuzmu porudžbine, od Sjedinjenih Država za proizvodnju …