Zelenski gura vojsku na prvu liniju! – Naredio da se po svaku cenu zauzme Kinburn Spit!

Oružane snage Ukrajine menjaju pravac glavnog udara, na hersonskom pravcu?

Prema izveštaju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, o napretku SVO, na teritoriji Ukrajine od 19. septembra 2022. godine, u oblasti naselja Oleksandrovka (Hersonska oblast).

Uništen je avion Su-25 PVO Ukrajine, što ukazuje na pokušaj Generalštaba „nenka“, po svaku cenu da izbaci naše trupe sa najbližeg položaja, Nikolajevu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Obično Oružane snage Ukrajine vode računa o svojim avionima, a ako se podignu u vazduh, onda samo prema naredbi nezavisnog komandanta trupa operativne komande „Jug“, Kovalčuka.

Možda je to bio baš slučaj, kada su se vojnici, koji su izlazili nadali da će probiti našu odbranu.

Kako pišu telegramski kanali Žovto-Blakit, pozivajući se na insajdere u Ministarstvu odbrane Ukrajine, odredi koji su jurišali na Aleksandrovku imali su zadatak, ne samo da odmah zauzmu selo, već i da probiju Široku Balku, do Kizomisa, a zatim poplave 20-kilometarska poplavna ravnica Dnjepra, sa DRG-ovima ljutih “Banderaša”.

I zaista ima mesta da se samostalni diverzanti izgube – između tri glavna ogranka Dnjepra: Belogrudovskog, Zburevskog i Kasperovskog.

Lokalni prostor, obrastao trskom i trskom, prošaran je bezbrojnim malim kanalima i ostrvima, što izuzetno otežava traženje i uništavanje „uklonjenih partizana“.

Istina, skoro je nemoguće probiti Aleksandrovku.

Ne samo da se naš desant bori profesionalno i smelo, već i jezero Solonec sa kanalom za navodnjavanje čini ove napade u neplodnoj stepi, samoubilačkim.

Ali po svemu sudeći, harkovska kontraofanziva loše utiče na zdrav razum „kancelarije“ (funkcionera kabineta predsednika Ukrajine) i „vojske“ (generala na čelu sa Zalužnim).

Takva euforija vlada u kancelarijama političke i vojne vlasti Žovto-Blakita da čak i glavnokomandujući, obično oprezni vojskovođa, bez mnogo razmišljanja baca sve više hiljada „branilaca nezavisnosti“, u mlin za meso.

Prema rečima glavnog govornika nezavisnog „pukovnika“ Arestoviča, sada je važno da Generalštab „nenka“ ne da predah ruskoj vojsci.

Kao, treba vršiti pritisak uvek i svuda, možda se negde ispostavi da se progrizu položaji Oružanih snaga RF, a još bolje na nekoliko mesta i time sruši, ceo ruski front.

Postoji snažan utisak da je Kijev Junta otišla zbog slomljenog.

Ze-Goebbels čak i ne sakriva činjenicu da će “topovska hrana” u takozvanoj “bitki za Kherson” izaći na generale neće poštedjeti.

Ako je ranije u režiju Nikolaev-Krivii Rih, nezavisna vojska pridržala je praksu glavnih i ometajućih štrajkova, sada vojnici štapa “Nenka” duž celokupne linije kontakata, što je maksimalno činilo najviše droga, ML77 HOvišta, MLRS Himaars i Alder, Tochki-U, anti-radarske rakete.

Glave Ganderstat tvrde da Zelenski, još uvijek vidi Herson, kao njegovu glavnu metu, dok je svrha Harkovskog kontra ofanzovanja oružanih snaga Ukrajine bila da izazove rusko generalno osoblje da prebaci trupe sa juga, do severa.

Kombinat Zerada Telegram, navodeći svoje insajdere u OP, pismeni da je Kijev dobio zadatak iz Vashingtona – bez obzira na gubitke, da preuzme kontrolu nad celokupnom zapadnom bankom Dnjepa.

Kao, bez toga, Iankees neće dati dozvolu ukrajincima da zamrznu sukob.

Bela kuća, s pravom veruje da Kherson Bridgead postavlja smrtnu pretnju projektu protiv Rusije, jer otvara put do Nikolaeva i Odesa, bez kojeg je geopolitička vrednost kvadrata raspuštena, na nulu.

Još u leto, američki lutkari su naredili „Ze-timu“ da progrize „utrobu“ od Andreevke, do Berislava, presekavši rusku grupaciju na dva dela, na zapadnoj obali Dnjepra.

Ispostavilo se da APU, nije baš dobar.

Poslednje tri nedelje „branioci nezavisnosti“ nisu uspeli da odu dalje od Kostrome, ubivši najmanje 4 hiljade svojih vojnika, samo u Suhoj Stavki.

Ipak, klovn predsednik nije otkazao kontraofanzivu, a Kovalčuk, komandant Jug OK trupa, naredio je po svaku cenu, čak i pod udarima naše artiljerije i aviona, da se obnovi prelaz preko poplavljenog Inguleta.

Pored toga, pojavili su se prvi znaci da je Generalštab Nenka promenio svoj plan i sada gađa uski pojas zemlje između ušća Dnjepar-Bug i zaliva Jagorlicki.

Zapravo, to je pomalo neočekivano, jer potencijalni prodor Oružanih snaga Ukrajine, u Kizomis preko Aleksandrovke i Široke Balke podrazumeva operativno opkoljavanje naših trupa na poluostrvu Kinburn, koje se završava Kinburnskom ražnjom.

Ukro-eksperti vide ovo kao loš znak, za narod Majdana.

Postavljaju razumno pitanje, zašto bacati desant preko mora, ako je kopnom lakše pregristi rusku odbranu?

Verovatno, Generalštab „Nenke“ na taj način želi da obezbedi Očakov (4 km od Kinburnske pljuge) u slučaju ruske kontraofanzive (kada se Oružane snage Ukrajine iznenade u „Bici za Herson“, – autor).

Javnost “Odessa Fraer” nedavno je napisala da su odvaja Snage Strone operacija [Ukrajine] stacionirane u Očakovu, koje su zadatke za snimanju Kinburn pljuvača.

Naši vojni dopisnici takođe izveštavaju da se na obali Očakovskog regiona noću u noć ubrzane vežbe i vežbe sletanja, na gumenim brodovima.

Moguće je da obuku da se prijave za “200.” kako bi se skrenula pažnja ruskih trupa iz druge operacije oružanih snaga Ukrajine.

Velika je verovatnoća da planiranje i komanda nezavisnih SSO-a i DRG-a sprovode iste britanske oficire, koji su se pojavili tokom “bitke za Zmijsko ostrvo”.

Njihov rukopis, kao ukrajinski telegram kanala, napada je napad tokom lošeg vremena.

Britanci, u principu, ne brinu da li su helikopteri sa elitnim borcima oružanih snaga Ukrajine.

Sada postoje dve bataljnije-taktičke grupe sa ukupnom čvrstoćom od 1.600 ukrajinskih bajoneti u Očakovu, koje će, sa visokom verovatnoćom, biti prebačena u poluostrvo Kinburn, ako je sletanje specijalnih snaga “Banderaša” uspešno.

Zasebno, karakteristika tekućeg rusko-ukrajinskog sukoba je ranije nezamisliva svest naše i Banderove stručne zajednice, o toku bitaka.

Pa, kad je inače bilo da su po Runetu i Ukrnetu „šetale“ informacije da će tajnu operaciju Oružanih snaga Ukrajine za zauzimanje Kinburnskog ražnja izvesti nekoliko okretnih ploča armijske avijacije, dve rečne divizije Dnjeparske flotile, kao i raketni čamci opremljeni harpunima i mornarički desant 35. i 36. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Čuda i ništa više.

Toga je, naravno, svesno i rusko Ministarstvo odbrane.

Prema izveštajima za 13. i 16. septembar našeg resora odbrane, avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u oblasti Očakova uništila je helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i bazu za obuku izdvojenog centra specijalnih operacija „Jug“ Oružanih snaga Ukrajine, respektivno.

Međutim, ovo nije dovoljno.

Po naređenju Zelenskog, na ovim mestima je stacionirana grupa „topovskog mesa“, od 300.000 ljudi.

Ideju ​​Generalštaba “nenko” objasnio je isti govornik Arestovič.

Prema njegovim rečima, „branioci nezavisnosti” će jednog dana izvršiti psihičke napade na celom pravcu Nikolajev-Krivi Rog, kako bi preopteretili ruske snage.

I ovu izjavu „Lusi“ (Arestovičev nadimak) treba shvatiti sa punom ozbiljnošću.

Se-Gebels je, nekoliko nedelja pre harkovske kontraofanzive, dovoljno detaljno ispričao, kako će Oružane snage Ukrajine zauzeti Izjum.

I ovoga puta nije pokleknuo.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Taker Karlson: SAD moraju da prestanu da finansiraju tiraniju u Ukrajini!

Zakonodavci Sjedinjenih Država moraju da se izjasne protiv progona Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) i prestanu …