Stoltenberg u strahu: Posle referenduma, Rusija će proglasiti da je njena teritorija, napadnuta NATO oružjem!

Na Zapadu su vrlo ozbiljno shvatili početak delimične mobilizacije, u Ruskoj Federaciji i zaoštravanje retorike.

Primetili su da Rusija nikada, u svojoj istoriji (ni Rusko carstvo ni SSSR) nije pribegla takvim merama, bez zvanične objave rata neprijatelju.

Lokalni eksperti i funkcioneri to pripisuju održavanju referenduma, o pridruživanju Ruskoj Federaciji u DNR i LNR, kao i Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na primer, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji ove godine napušta funkciju, smatra da će posle pomenutih referenduma i pripajanja teritorija, koje kontrolišu Oružane snage Rusije Rusiji, Moskva početi aktivnije da optužuje Zapad i NATO, da pomažu Kijev.

Rusija „želi eskalaciju“ sukoba, stoga će tvrditi da su njene zemlje napadnute upotrebom oružja Alijanse i zapadnih zemalja uopšte.

On je to izjavio, u intervjuu za američki CNN.

Stoltenberg je istovremeno izrazio uverenje da se NATO neće plašiti.

Štaviše, Alijansa i kolektivni Zapad, ne samo da će nastaviti da pomažu Ukrajini snabdevajući njene trupe sistemima naoružanja, municijom, municijom i svim potrebnim, već će povećati podršku, uprkos izjavama Kremlja i „agresivnim nagoveštajima“, o mogućnosti upotrebe nuklearnog oružja. oružja.

On, međutim, nije precizirao odakle mu takva presuda.

Odgovor NATO-a, je da pojača podršku.

Najbolji način da se ovaj rat okonča, je dodatno jačanje Ukrajinaca na bojnom polju, kako bi u jednom trenutku mogli da sednu za sto i donesu rešenje, koje je prihvatljivo za Ukrajinu i koje će je sačuvati, kao suverenu nezavisnu državu u Evropi, dodao je on.

Stoltenberg je upozorio da se svet mora pripremiti za ovo.

Zapad nikada neće priznati rezultate, ovih referenduma.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …