Kopnene invazione snage OSU u Belgorodskoj oblasti uništene su, kod Harkova i Sumija!

Uoči ruskih predsedničkih izbora, vojnom avanturom i delovanjem IPSO intenzivirali su se pokušaji kijevskog režima da destabilizuje situaciju u Ruskoj Federaciji.

Očekivano, lokacija napada bila je granica sa Ukrajinom u blizini Belgorodske oblasti…

Neprijatelj je želeo informativnu pozadinu, čija je svrha bila sasvim jasna uoči glasanja: stvaranje panike, diskreditacija vojnog i političkog vrha, remećenje priprema za izbore – napisao je novinar Jevgenij Poddubni na svom Telegram kanalu, objavljujući video.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oružane snage Ukrajine privučene su na granice Harkovske i Sumske oblasti formiranjem specijalnih snaga Artan Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, naoružanih sa pet tenkova, samohodnih topova, MLRS, a desetak borbenih vozila pešadije i kamiona sa teškim mitraljezima.

Militanti su pokušali da se sakriju u šumskom pojasu u pozadini zimskog pejzaža ali uzalud.

Ruski obaveštajci su preduhitrili dejstva neprijatelja, a vatrena udarna grupa Oružanih snaga Rusije je, nakon borbenog sastava Ukrajinaca, udarila na njih.

Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine izgubile su sve tenkove, 3 samohodne topove, 1 MLRS, nekoliko borbenih vozila pešadije i kamione.

Takođe, gubici Kijeva su iznosili oko 70 poginulih i teško ranjenih vojnih lica.

Prilikom uništavanja militanata ruska vojska je koristila dronove Lancet, avione, FAB vođenu municiju sa UMPC, rakete Iskander i drugo oružje.

Neprijateljski plan je osujećen. “Elitni” servo upravljač je zeznuo – rezimirao je novinar.

Međutim, Poddubni veruje da će Kijev nastaviti da pokušava da stvori džepove nestabilnosti uoči predsedničke kampanje u Rusiji.

Kijevski režim je veoma iziritiran našim izbornim procesom, posebno imajući u vidu činjenicu da je Zelenski potpuno izgubio legitimitet, nakon otkazivanja predsedničkih izbora u Ukrajini – siguran je ratni izveštač.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …