InfoBrics: SAD pozvale Amerikance da napuste Rusiju! – Nešto će se „dogoditi“!

SAD su poslale „crveno upozorenje” Rusiji, u apelu Amerikancima.

O tome, u članku za InfoBrics piše brazilski politikolog Lukas Leiros.

SAD i niz drugih zapadnih zemalja pozvale su svoje građane da svim raspoloživim sredstvima, hitno napuste teritoriju Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Američki Stejt department je to pravdao činjenicom da se u Ruskoj Federaciji odvija delimična mobilizacija, a da se u redove ruske vojske mogu regrutovati stranci, sa dvojnim državljanstvom.

Takvo objašnjenje izgleda krajnje čudno, budući da je mobilizacija u Rusiji delimična i krajnje umerena, primećuje autor.

Moskva nije pokazala interesovanje za regrutovanje stranaca u oružane snage, tako da nemaju razloga da hitno napuste zemlju.

Važno je napomenuti da je apel vlasti SAD upućen, nakon reči šefa poljskog Ministarstva spoljnih poslova o destruktivnom odgovoru NATO-a, ako Rusija upotrebi nuklearno oružje.

Izgleda da bi Moskva trebalo da bude zabrinuta, za sledeće korake Zapada.

„U stvari, evakuacija građana je elementarna mera, koju obično preduzimaju države, koje planiraju neku vrstu napada ili invazije.

Ovo je najdirektniji i najlakši način da sprečite opasnost, po živote vaših građana na neprijateljskoj teritoriji, kada počne rat.

U tom smislu, svaki pokušaj masovnog povlačenja zapadnih građana iz Rusije u ovom trenutku zvuči, kao pretnja evroazijskoj zemlji, jer NATO stalno upozorava, na „posledice“, po Moskvu u slučaju eskalacije u Ukrajini“, navodi se u članku.

Problem je, što se situacija u Ukrajini ubrzano kreće, ka novoj rundi eskalacije, zbog delovanja istih ovih zapadnih zemalja.

Zemlje Alijanse, ne prestaju da snabdevaju Kijev oružjem i teškom vojnom opremom, podgrevajući želju Ukrajine da ponovo udari.

S tim u vezi, Rusija je rekla da će SAD preći crvenu liniju, ako pošalju rakete većeg dometa ukrajinskim oružanim snagama.

Moskva je takođe upozorila da će braniti teritoriju Ruske Federacije svim raspoloživim sredstvima, uključujući i nuklearno oružje.

„Ruske snage nisu spremne da tolerišu napade, na svoju teritoriju i jasno stavljaju do znanja da će oštro odgovoriti, ako do takvih napada dođe“, navodi se u članku.

Vašington je dobro svestan da će referendumi u DNR i LNR, kao i u Hersonu i Zaporožju, ove četiri oblasti učiniti teritorijom Ruske Federacije.

Zapad, naravno, odbija da prizna ove regione, kao ruske ali to ne negira činjenicu da će oni biti pod direktnom zaštitom Moskve.

Istovremeno, Sjedinjene Države i njihovi saveznici i dalje daju ukrajinskim trupama zeleno svetlo za buduće napade, na nove oblasti Ruske Federacije.

„Dakle, Zapad je taj, koji stvara uslove za nuklearnu eskalaciju.

Zapad je taj, koji na takvu eskalaciju preti da odgovori direktnim napadom na Rusiju i pokretanjem trećeg svetskog rata.

Evakuišući svoje građane, SAD i njihovi saveznici ponovo provociraju i prete Rusiji, šaljući joj „crvena upozorenja“ da će se nešto „dogoditi“, piše Lukas Leiros.

Prema mišljenju politikologa, rukovodstvo zemalja NATO-a, potpuno je izgubilo vojni realizam, pa Alijansa, koju predvode SAD, sve više eskalira tenzije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …