Šolc i Lajen ponovo sanjaju „Maršalov plan“ – Nariškin: Uverenje SAD u sposobnost da se odupre RF, je opasno!

Kratkovido uverenje Vašingtona da se dugo suprotstavlja Ruskoj Federaciji u Ukrajini bremenito je najopasnijim posledicama, izjavio je Sergej Nariškin, direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije, predsednik Ruskog istorijskog društva.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države nemilosrdno „bacaju Ukrajince u kotao neprijateljstava“, prikrivajući svoje postupke, kao navodnu pomoć Kijevu.

Nariškin je takođe primetio da sada u rukovodstvu SAD, ne postoji ličnost ravna bivšem američkom predsedniku Džonu Kenediju, koji je svojevremeno brzo uspeo da shvati, do kakvih razornih posledica može dovesti konfrontacija između Ruske Federacije i Sjedinjenih Država.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

FAZ: Šolc i fon der Lajen ponovo sanjaju o „Maršalovom planu“ za Ukrajinu

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i nemački kancelar Olaf Šolc ponovo pozivaju na izradu „Maršalovog plana“ za obnovu Ukrajine.

Ovo je objavilo nemačko izdanje Frankfurter algemajne cajtung (FAZ).

Fon der Lajen i Šolc objavili su zajedničko saopštenje, u kojem pozivaju na stvaranje jedinstvene platforme za koordinaciju pomoći Ukrajini, za koju veruju da će omogućiti bolju alokaciju sredstava za prioritetne potrebe.

Pored toga, predložili su da se razvije novi „Maršalov plan” za Kijev.

„Ne govorimo ni o čemu drugom osim o stvaranju novog Maršalovog plana za 21. vek“, citira RIA Novosti političare.

Šolc je prvi put govorio o „Maršalovom planu” za Ukrajinu u junu ove godine ali je već u avgustu najavio da obim takvog plana neće biti dovoljan, iako će koštati milijarde.

Ponude za pomoć Kijevu zasnovane su na istorijskom presedanu, kada je 1947. američki državni sekretar Džordž Maršal razvio plan pomoći Evropi posle Drugog svetskog rata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …