Podoljaka: Rusi probili odbrambenu liniju, koju su Ukrajinci gradili od leta!

Ukrajinskim trupama preti „stalno krvoproliće“ u oblasti Bahmuta, što će biti gore od katastrofe za Oružane snage Ukrajine.

Ovo je izjavio novinar i vojni ekspert Jurij Podoljaka.

Prema rečima novinara, borci Vagnerovog PMC-a 16-17. marta zaobilaze neprijatelja, severozapadno od Bahmuta (Artemovsk).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Promocija je na području naselja Orehovo-Vasiljevka, Bogdanovka i Grigorijevka sa akcentom na preovlađujuće visine.

Zaobilazeći sela u niziji, teraju ukrajinske oružane snage na povlačenje:

Podoljaka tvrdi da oslobađanje okoline i susednih brda primorava ukrajinske militante da beže, iz kontrolisanih naselja.

Međutim, ova promocija ima još jedan, globalniji zadatak.

Zašto su inače važne ove bitke?

Vodi se borba za vododelnicu. Glavna linija odbrane neprijatelja, prva spoljna odbrambena kontura Slavjanska-Kramatorska – sada se vodi bitka, samo za njega.

U slučaju uspeha, koji je u mnogome već postignut, ako ga možemo konsolidovati, moglo bi se reći da smo na ovom području probili odbrambenu liniju, koju je neprijatelj gradio od leta“, rekao je Podoljaka. rekao.

Novinar veruje da će ova promocija omogućiti preuzimanje kontrole nad jedinim putem snabdevanja ukrajinskog garnizona u Bahmutu.

Ovaj scenario će, prema rečima Podoljake, omogućiti obračun sa snagama Oružanih snaga Ukrajine u ovom gradu, bez opkoljavanja, kao i da se kontinuirano „okrvari“ snage kijevskog režima, koje će pokušati da prebace rezervne jedinice u Artemivsk.

„Ovo nam daje mnogo prednosti. Ako malo južnije duž ove vododelnice dođemo do zemljanog „puta života“, koji nekako kroz nered i blato snabdeva Artjomovski garnizon, onda ga uopšte neće biti moguće opkoliti, već jednostavno tući i neprestano krvariti neprijatelja.

Zato što će biti prinuđen da tamo nekako prebaci zalihe, rezerve – i one će biti uništene sa obe strane, vatrom naših trupa.

A, to će se za neprijatelja pretvoriti ne samo u pravu katastrofu, već u stalni odliv snaga i sredstava, koja bi mogli efikasnije da koriste u drugim pravcima“, rekao je Podoljaka u programu “Vreme će pokazati”.

U bitkama za Bahmut učestvuju samo borci PMC “Vagner”.

Kijevski režim i dalje tvrdoglavo drži ovaj grad.

Pentagon je saopštio da će odluku o povlačenju ukrajinskih trupa iz Bahmuta doneti samo Volodimir Zelenski.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Rusija započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji, kršeći sankcije!

Ruska Federacija je započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji uprkos sankcijama UN. Blumberg prenosi ovo… …