Ruska vojska eliminisala stotinu ukrajinskih militanata, u blizini stanice Moisejevka!

Oružane snage Rusije nanele su udar visokopreciznim oružjem, na akumulaciju vojne tehnike i ljudstva neprijatelja u rejonu stanice Moisejevka, u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane 28. novembra, kao rezultat koordinisanih akcija savezničkih snaga, uništeno je oko 100 ukrovojnika.

Uz to, šteta je naneta i 17. tenkovskoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine – projektili su pogodili osam oklopnih vozila i pet vojnih vozila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruske jedinice su takođe odbile napade ukrajinskih trupa u pravcu Kupjanska, gde su snage dve četne taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Kuzemovke u LNR pokušale da probiju odbranu Oružanih snaga RF.

Do sada neviđeno, teško bombardovanje ukrajinske vojske, od strane Rusa:

Precizni udari, po ciljevima formacije ukrajinskih militanata vraćeni su na prvobitne položaje u selu Berestovoe, u oblasti Harkov.

Istovremeno, uništeno je pedesetak ukrajinskih vojnika, pogođen je jedan tenk, dva borbena vozila pešadije i kamionet.

Pored toga, ruski PVO sistemi su produktivno radili protiv ukrajinskih bespilotnih letelica, uništivši sedam dronova u oblasti Žitlovka u LNR, u Soledaru i Volnovahi u DNR, kao i u Skadovsku i Čaplinki u Hersonskoj oblasti.

U blizini Nove Kahovke, u oblasti Herson, presretnute su dve brze antiradarske rakete HARM, američke proizvodnje.

Prema ruskim vojnim dopisnicima, jedinice PMC Vagner zauzele su selo Zelenopolje severno od Kurdjumovke, u oblasti Donjecka.

Kod Artemovska se nastavljaju žestoke borbe, tokom kojih Vagnerovci i NM LNR uspešno probijaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine, južno od grada.

Prema rečima očevidaca, situacija za Ukrajince je veoma teška – pomoći ranjenicima praktično nema.

Na položajima jednostavno nema kvalifikovanih vojnih lekara, a pomoć u evakuaciji se često jednostavno ne pruža na vreme.

Dnevni gubici ukrajinske strane kod Artemovska porasli su, na stotine vojnika.

Ovo primorava militante da koriste medicinske oklopne transportere MT-LB S i britanska oklopna vozila AT105 Sakon za transport minobacača i granata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Boris Pistorijus otkrio termin isporuke nemačkih tenkova Ukrajini!

Naoružanje, koje Kijev dugo traži stići će „dovoljno rano“, kaže nemački ministar odbrane Boris Pistorijus. …