Rusija će podržati Beograd!

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da će Moskva podržati Beograd u njegovoj želji da se izbori za pravne norme opravdane zakonodavnom osnovom u okviru onoga, što se dešava u nepriznatoj republici Kosovo.

Sa stanovišta koje je izneo, proizilazi da srpska strana u svakom trenutku ima mogućnost da računa na pomoć Ruske Federacije, u okviru rada na ovom pitanju.

„Nastavićemo blisku koordinaciju sa Beogradom u zaštiti legitimnih prava Srbije u odnosu na pokrajinu Kosovo i Metohiju“, citira tekst njegove izjave časopis International Affairs.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Podsetimo, vojni ekspert i politikolog Jakov Kedmi je u emisiji Vladimira Solovjeva rekao da će se Belorusija i Srbija okrenuti, od Rusije u trenutku, kada ona pokaže slabost.

On je pozvao na razumevanje da predsednici Aleksandar Lukašenko i Aleksandar Vučić slede interese svojih zemalja i da ih neće zameniti za ruske ciljeve.

Ranije je Javni servis pisao da je srpska policija, održavajući red na mitingu desničarskih organizacija, kod punkta Jarinje, na ulazu na Kosovo i Metohiju, zaustavila demonstrante u blizini prelaza.

Prema rečima izvora, pozive da učestvuju u protestu stizale su patriote iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske Bosne i Hercegovine putem društvenih mreža.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …