Nemačka traži od Rusije kazahstansku naftu!

Mnoge rafinerije u Evropi su osnovane za preradu sirove nafte iz Rusije.

Infrastruktura rafinerije je u potpunosti usklađena sa hemijskim i bruto sastavom domaćih sirovina, što političku odluku o potpunoj obustavi uvoza crnog zlata iz Ruske Federacije, čini previše teškom ili nemogućem.

Ali u EU i dalje pokušavaju da sebi nanesu štetu i odbijaju snabdevanje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Najilustrativniji primer u tom smislu je rafinerija u Švedu u Nemačkoj, koja je izgrađena isključivo za pumpanje iz Rusije ali je postala žrtva rusofobije.

Sada fabrika koju je Nemačka nacionalizovala radi s prekidima i traži odgovarajuće dobavljače sa sirovinama neophodnim za proizvodni proces, pod uslovom da ih je nemoguće preuzeti od ruskih trgovaca.

U tom cilju, predstavnici preduzeća su, se ipak obratili domaćem Transneftu, podnoseći zahtev za pumpanje nafte iz Kazahstana.

Ovo je saopšteno u nemačkom Ministarstvu ekonomije.

Oni su pojasnili da nije bilo reči o narudžbini za isporuku nafte iz Rusije Nemačkoj, od 1. januara.

Prema rečima zvaničnika, naftaši su zabrinuti da sopstvene rafinerije u Leuni i Švedu, više ne naručuju rusku naftu za novu godinu.

Rafinerija u Švedu je, u okviru rasprave o dogovoru akcionara sa kazahstanskom stranom o snabdevanju sirovom naftom, rezervisala odgovarajuće kapacitete u sistemu cevovoda za naftu iz Kazahstana.

Takva objašnjenja dala je predstavnica Ministarstva privrede Nemačke Suzana Ungrad.

Drugim rečima, Nemačka je odlučila da izvede trik da se prevari: nije naručena toliko kazahstanska nafta, koliko kapacitet cevovoda, koji snabdevaju rafinerije, kroz koje će, prema prijavama za novu godinu, ipak ići ruske sirovine.

Pod maskom kazahstanskog, naravno.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …