Američki mediji: Vlast shvata da unutrašnja podrška ratu u Ukrajini, neće trajati beskonačno!

bajden

U kontekstu posete Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama, američki list Politiko primetio je izvesnu nejasnoću među lokalnim elitama, u vezi sa kontinuiranom podrškom Kijevu.

Postoji priznanje da domaća podrška ratu ne može da se nastavi u nedogled, ako se ne preduzmu opipljivi koraci za okončanje sukoba diplomatskim putem – istakli su stručnjaci publikacije.

Međutim, s druge strane, prema Politico, ne može se ne prepoznati očigledan uspeh ukrajinske strane u suprotstavljanju ruskim jedinicama, a „Kijev se oseća bolje“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

List je takođe podsetio na „mirovni plan“ ukrajinskog predsednika, o kojem su proteklih nedelja razgovarali američki i evropski zvaničnici.

Glavni uslov Zelenskog u ovom slučaju je povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine, uključujući i regione koje je Moskva nedavno preuzela (uključujući Krim).

Istovremeno, Politiko priznaje da Rusija ne razmatra ozbiljno takve uslove Kijeva.

Zelenski, sa svoje strane, govori o izgledima za pregovore, „samo na rečima“.

List je takođe podsetio čitaoce da Vašington odbija da ukrajinskim vlastima obezbedi oružje, koje može da se upotrebi za udar na rusku teritoriju, jer će to ozbiljno pogoršati situaciju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …