Potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubicki: Nemačka postaje „disfunkcionalna“ država!

Neuspeh Berlina da reši energetsku krizu mogao bi da uništi ekonomiju zemlje, upozorava potpredsednik Bundestaga.

Nemačka se suočava sa ozbiljnim rizikom od bankrota, zbog nesposobnosti vlade da pronađe održivo rešenje za trenutnu energetsku krizu, rekao je potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubicki, u intervjuu objavljenom u nacionalnom nedeljnom listu Bild am Sonntag.

Prema rečima zvaničnika, Nemci sada imaju utisak da je njihova zemlja na putu da postane „nefunkcionalna država“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Infrastruktura, cene energije i nesposobnost Bundesvera [oružanih snaga zemlje] da nas zaštite su izazovi, koji zahtevaju hitnu akciju nemačkih vlasti, inače će stvari krenuti naopako“, rekao je on.

Kubicki je osudio ministra ekonomije Roberta Habeka, zbog kupovine tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD za „mnogo novca“, dok je istovremeno odbijao da kopa jeftiniji gas iz škriljaca u Nemačkoj, „iz čisto ideoloških razloga .”

On je dodao da bi nemačke vlasti trebalo da revidiraju svoj pristup nuklearnim elektranama, koje bi trebalo da nastave sa radom, dok se zemlja suočava sa energetskom krizom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …