Američki instruktor razočaran: Ukrajinu vode „sjebani ljudi“! – VIDEO

Na snimku se vidi, kako osnivač Mocart grupe, Endru Milburn, priznaje da su kijevske snage počinile “zverstva”.

Ukrajinu ne treba stavljati na pijedestal u pokušajima Zapada da podrži zemlju u njenom sukobu sa Rusijom, smatra Endrju Milburn, osnivač „Mocart grupe“, koja je pružala obuku kijevskim snagama.

Penzionisani komandant marinaca podelio je svoje iskustvo i zaključke iz rada u Ukrajini, tokom pojavljivanja u podkastu u kući tima prošlog meseca.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pažnju na video, koji je od objavljivanja imao samo oko 20.000 pregleda, u ponedeljak je privukao urednik Grejzone Maks Blumental.

Tokom podkasta, Milburn je izjavio da je Ukrajina „korumpirano, sjebano društvo“.

Iako je naglasio da je stalna podrška Zapada zemlji važna i opravdana potrebom da se podrže „globalne norme“, sugerisao je da cela poenta „nije u Ukrajini“.

„Imam ukrajinsku zastavu vezanu za torbu ali nisam, kao ‘o moj Bože, Ukrajina je tako sjajna’, jer razumem da ima mnogo jebenih ljudi, koji upravljaju Ukrajinom“, rekao je Milburn, priznajući da zaista „nije veliki obožavatelj“ zemlje.

On je takođe naveo da „niz stvari“, koje kijevske snage rade sa ruskim zarobljenicima krše Hašku konvenciju o zakonima oružanog sukoba, posebno, kada je reč o snimanju ispitivanja zarobljenih ruskih vojnika i njihovom objavljivanju na internetu.

Milburn je primetio da treneri Mocart grupe ne odobravaju takve postupke i da su uvek pokušavali da se distanciraju od bilo koje jedinice, koja im je pokazivala video snimke ubijanja ruskih ratnih zarobljenika.

„Ti video snimci, su nam prikazivani mnogo puta“, rekao je on, dodajući da je „bilo mnogo“ zločina, koje su počinile ukrajinske snage i „svih vrsta zverstava, koja su se dešavala“.

Međutim, naglasio je da je većina grupa, sa kojima su se njegovi treneri bavili bila „veoma profesionalna“ i da nisu pribegli takvim postupcima.

Dok Milburnova Mocart grupa tvrdi da je dobrotvorna, smatra se da je među najvećim privatnim vojnim kompanijama, koje trenutno rade u Ukrajini i pruža vojnu obuku ukrajinskim vojnicima od prvih dana sukoba.

Međutim, to je takođe bio izvor nekoliko strašnih izveštaja o mračnom donjem delu kijevskih oružanih snaga.

Još u avgustu, Milburna je citirao CBS nevs u nedavno izbrisanom izveštaju, koji je otkrio kako oružje koje je snabdevao Zapad nestaje u Ukrajini i pojavljuje se na crnom tržištu.

Nedavno ga je takođe citirao Njuzvik u izveštaju, koji otkriva da ukrajinska vojska beleži stopu žrtava, od 70% ili više, suprotno tvrdnjama zvaničnog Kijeva.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …