EVROLIGA: Crvena zvezda Beograd nam dostavila lažna dokumenta! – Da smo znali, ni Vildosa ne bi igrao!

Saga oko dolaska Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu, kao da nema kraja.

Evroliga je izdala saopštenje kojim se Crvenoj zvezdi zabranjuje da registruje nove košarkaše do 28. februara, samim tim i najzvučnije pojačanje sjajnog argentinskog plejmejkera.

Ova odluka je mnoge iznenadila, a navijače crveno-belih prosto šokirala.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U obrazloženju kazne, koju je izrekla nezavisna komisija mimo elitnog takmičenja, stoji da je Zvezda napravila „ozbiljno kršenje pravila finansijskog fer-pleja“ ali se nije konkretno znalo, o čemu je tačno reč.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da je kazna nepravedna i objasnio pozadinu priče.

Iz Evrolige tvrde drugačije.

„Klub je dostavio neistinite ili neprecizne informacije Komisiji za kontrolu i menadžment, telu koje procenjuje da li svi klubovi ispunjavaju uslove Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja“.

Suštinski, Zvezda je zloupotrebila situaciju, oslanjajući se na neispravna dokumenta, pošto joj startna pozicija u sezoni formalno nije bila dobra.

Angažovala je na početku sezone neke igrače koje ne bi mogla da dovede da su tačne informacije dostavljene“, rekli su iz Evrolige za Nova. rs.

To faktički znači da ni Luka Vildoza ne bi mogao da nastupa za Zvezdu da je Evroliga, od početka imala pravi uvid u tu dokumentaciju.

Suština je da su ljudi iz Evrolige uvereni da je ovakav scenario , mogao da bude izbegnut da je bilo ispravne dokumentacije i da nije bilo zaostalih dugova crveno-belih.

Takođe, još neke stvari nisu išle Zvezdi u prilog.

Nezavisni Finansijski panel je takođe uzeo u obzir da je Zvezda, već bila dvaput sankcionisana u prošlosti.

Evroliga stoji pri stavu da ista pravila važe za svih 18 klubova i ne mogu da se menjaju da bi bilo izbegnuto da jedan dobar igrač ispašta, pa bio to i Fakundo Kampaco.

Posebno, zbog toga što je Zvezda kažnjena i pre pet godina.

Klub je tada prekršio Član 3.a Pravilnika o finansijskom fer-pleju, koji se odnosi na nepostojanje zaostalih novčanih penala.

Spomenuta Komisija i klub su tokom leta napravili plan, kako da se ta situacija reši, a kada Zvezda nije potpuno uspela da ispoštuje dogovor bila je kažnjena u skladu sa Članom 55. Evroliginog disciplinskog pravilnika.

Izrečena joj je kazna od 15.000 evra i zabrana da registruje igrače za sezonu 2017/2018. od 14. novembra, do 12. decembra.

Klub je u međuvremenu rešio problem, a novac je morao da plati, zbog saslušanja u disciplinskom postupku.

Sport Ekstra

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mosk hoće da sruši YouTube! Stiže nova platforma!

Ilijan Mosk je otkrio da na platformu X, uskoro stiže novi format video sadržaja. Milijarder …