Tojota nastavila isporuke komponenti u Rusiju!

Ruski ogranak Tojote, Toiota Motor Compani, od kraja prošle godine isporučuje delove Rusiji.

Time je zadovoljena tvrdnja Rospotrebnadzora i Inicijative javnih potrošača (OPI) o poštovanju prava kupaca Tojotine opreme u Ruskoj Federaciji.

U junu prošle godine ruska strana je putem suda zahtevala da japanska korporacija ispuni svoje obaveze servisiranja opreme u Ruskoj Federaciji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tojota motor je sredinom decembra dostavila sudu pismo, u kojem obaveštava svoje partnere o obnavljanju isporuka rezervnih delova i drugih komponenti u Ruskoj Federaciji.

Proizvođač čini sve, što je moguće da zadovolji potrebe ruskih potrošača i zaštiti njihove interese.

Tako Oleg Pavlov, šef OPI, navodi da strane kompanije imaju objektivne mogućnosti da nastave svoju delatnost u Rusiji i obezbede prava kupaca.

Pozivanje na sankcije nije ništa drugo, do pokušaj da se izbegne odgovornost.

Toiota Motor je postala prva strana kompanija, koja proizvodi i servisira automobile i drugu opremu, koja je odlučila da se vrati u Rusku Federaciju.

Po svemu sudeći, u budućnosti će i druge kompanije, koje su napustile rusko tržište preispitati svoju politiku i neće hteti da odustanu od izgleda, koje obećava rad u toj zemlji.

Na kraju, pragmatični privrednici će shvatiti da je dugoročna saradnja mnogo isplativija, od kratkoročnih političkih gestova.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …