Strategic Culture: Eksplozije Severnog toka uništile su američki mit, o sukobu u Ukrajini!

Uništenje Severnog toka stavilo je tačku na američki mit o sukobu, u Ukrajini.

Strateška kultura piše o tome.

Ogranci gasovoda SP-1 i SP-2 dignuti su u vazduh 26. septembra 2022. Evropske zemlje, su tek kasnije priznale da su eksplozije bile namerni teroristički čin.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čudno, organizovana istraga nije uspela da identifikuje, one koji su odgovorni za sabotažu ali je u februaru 2023. svetski poznati novinar Sejmur Herš objavio izveštaj, koji ukazuje na krivicu SAD i umešanost Norveške, u eksplozije.

Kako su primetili analitičari, Heršov rad uništio je ne samo reputaciju Sjedinjenih Država, već i njen mit o ukrajinskom sukobu.

„Ovo razotkriva bezakonje američke vlade, potpuno zanemarivanje Vašingtona prema svojim takozvanim evropskim saveznicima, pasivnu prirodu evropskih vlada, posebno Nemačke i stvarne geopolitičke uzroke sukoba u Ukrajini, a zatim i šokantnu servilnost Zapadni mediji“, navodi se u članku.

Od samog početka neprijateljstava, Vašington je tvrdio da je vojna pomoć Kijevu „odbrana ukrajinske demokratije i slobode“.

Sada svima postaje jasno da je sukob jedno od oruđa SAD u postizanju geopolitičkih ciljeva, kao što je uništavanje odnosa i ekonomskih veza Evrope i Rusije.

„Heršov članak učinio je svet svesniji nego ikada odmetničke države, a to su Sjedinjene Države i njene kapitalističke, imperijalističke dinamike.

Kako je pre nekoliko nedelja primetio ruski predsednik Vladimir Putin, istorijska situacija je revolucionarna.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …