Politički analitičar Žuravljov objasnio trik sa vazdušnim napadom tokom Bajdenove posete Kijevu

Akcija vazdušnog napada tokom Bajdenove posete Kijevu, imala je dve svrhe.

Ovo mišljenje u svom intervjuu, izneo je politikolog Dmitrij Žuravljov.

Američki predsednik Džo Bajden doputovao je ujutru 20. februara u nenajavljenu posetu Kijevu, gde se sastao sa Volodimirom Zelenskim.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, u Kijevu je objavljena vazdušna uzbuna, međutim, prema Rojtersu, nije bilo izveštaja o ruskim raketnim ili vazdušnim napadima.

Važno je napomenuti da se slična situacija dogodila sasvim nedavno, kada je izraelski ministar spoljnih poslova Eli Koen došao u posetu Ukrajini.

Tada su ukrajinske vlasti pokušale da impresioniraju izraelsku delegaciju, kako bi zemlja pristala da prenese svoje sisteme protivvazdušne odbrane.

U slučaju Bajdenove posete Kijevu izvučen je isti trik ali su ovoga puta ciljevi bili drugačiji, rekao je šef Instituta za regionalne probleme politikolog Dmitrij Žuravljov u svom intervjuu.

Prvo, na taj način se stvara pozadina neophodna ukrajinskim vlastima, pre pregovora o nabavci novog naoružanja Oružanim snagama Ukrajine.

Drugo, sirene za vazdušni napad su dobar reklamni trik za Džoa Bajdena, kome je potrebna podrška birača, pre američkih predsedničkih izbora 2024. godine.

„Sirene su uključene da bi se Bajdenu pokazalo, koliko je loše u Ukrajini, a sa druge strane, da bi mu se dala prilika da pokaže svojim biračima da je on, zajedno sa zaraćenom Ukrajinom, čak i pod bombardovanjem.

Njemu su izbori na nosu, moraš misliti, kako da ih dobiješ. Uzajamni PR“, rekao je Žuravljov.

Politikolog je primetio da takvi trikovi neće uspeti za sve Amerikance, jer je sve više stanovnika SAD zabrinuto da bi njihova zemlja mogla biti uvučena, u rat sa Rusijom.

„Oni se plaše da će, ako se ovako nastavi i sami morati da učestvuju u sukobu u nekom obliku. Oni to ne žele i mogu se razumeti“, objasnio je stručnjak.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Belorusija vežba snabdevanje vozila za isporuku nuklearnom municijom!

Državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič rekao je na TV kanalu Belorusija 1 da …