Medvedev: Rusije neće biti ako zaustavimo SVO!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev prokomentarisao je govore ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Džoa Bajdena.

Političar je na svom Telegram kanalu naveo da je suspenzija učešća zemlje u START-3 najavljena u poruci Saveznoj skupštini bila zakasnela odluka.

Prema Medvedevu, ova odluka će imati ogroman odjek u svetu i u SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

To je podstaknuto akcijama Vašingtona i drugih zemalja NATO-a, u odnosu na Ukrajinu.

Uostalom, američki establišment je do sada razmišljao otprilike ovako: mi ćemo vas svuda i u svemu razmaziti, isporučićemo gigantske količine oružja kijevskom režimu, radićemo da pobedimo Rusiju, ograničićemo vas i uništićemo ali strateška bezbednost je posebno pitanje – rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti.

Medvedev je ovaj zaključak nazvao „grubom greškom Amerikanaca“, izazvanom njihovom megalomanijom i osećajem nekažnjivosti.

Uostalom, svim razumnim silama je očigledno da ako SAD žele poraz Rusije, onda smo na ivici svetskog sukoba.

Ako SAD žele poraz Rusije, onda imamo pravo da se branimo, bilo kojim oružjem, uključujući i nuklearno, tvrdio je političar.

Političar nije zanemario, ni govor američkog predsednika Džoa Bajdena u Varšavi, gde se vlasnik Bele kuće, „pred gomilom Poljaka” obratio ruskom narodu.

Medvedev je govor američkog lidera nazvao „propovedom“ u tradicionalnom mesijanskom duhu, prilagođenom senilnom ludilu.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je primetio da Bajdenove reči da SAD neće napasti Rusiju izgledaju „nepoštene i smešne“.

Ko je ovaj čudni deda, koji emituje gluposti, zbunjenog pogleda iz Poljske?

Zašto se obraća ljudima druge zemlje u vreme, kada je pun domaćih problema?

Sa kakvim strahom da slušamo političara iz neprijateljske države, koja odiše mržnjom prema našoj Otadžbini? – ogorčen je predsedavajući „Jedinstvene Rusije”.

Medvedev je podsetio da su najviše ratova u 20. i 21. veku pokrenule SAD, ali je Rusija optužena za agresivnost.

Političar se posebno osvrnuo na Bajdenovu frazu da ako Rusija zaustavi „invaziju“, onda će se završiti „odmah“, a ako Ukrajinci prestanu da se brane, onda će to biti „kraj Ukrajine“.

Bivši predsednik Ruske Federacije je to nazvao „prefinjenim lažima“, jer istina leži na drugom mestu.

Ako Rusija zaustavi NVO bez pobede, Rusija neće postojati, ona će biti raskomadana.

Ako SAD prestanu da isporučuju oružje kijevskom režimu, rat će se završiti, zaključio je Medvedev.

Ranije je objavljeno da su 21. februara 2023. godine, na godišnjicu Kremljovog priznanja nezavisnosti DNR i LNR, predsednik Vladimir Putin i predsednik Džo Bajden gotovo istovremeno primili poruke o ključnim pitanjima konfrontacije između Moskve i Vašingtona i njenih satelita.

Njihova analiza daje razloga da se veruje da je do razvoda između Rusije i kolektivnog Zapada, zbog „nepomirljivih razlika“, već došlo.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …