Košarkaši Partizana naneli poraz Virtusu u Bolonji!

Košarkaši Partizana u Bolonji su pobedili Virtus rezultatom 79:88 u meču 27. kola Evrolige.

Partizan je pobedio Virtus po drugi put ove sezone i sada ima 15 pobeda u Evroligi!

Sada su beogradski crno-beli na krilima Dantea Egzuma i Kevina Pantera, ali ništa manje Alena Smailagića i Džejmsa Nanelija odneli veliki trijumf u borbi za Top 8.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dante Egzum je odigrao fantastičan meč i ubacio 17 poena uz 7 skokova i 7 asistencija što je bilo dovoljno za čak 33 indeksna poena.

Najefikasniji pojedinac bio je Džejms Naneli, koji je nakon herojske partije protiv Splita, odigrao sjajno i u Bolonji sa 18 poena, uključujući nekoliko ključnih koševa.

Kapiten Kevin Panter je na kraju imao 17 poena, koliko i Egzum, od čega je 13 ubacio u prvom poluvremenu kada je bilo najpotrebnije da se neko pojavi i pogodi za crno-bele iz Beograda.

Treba spomenuti fantastičnog Alena Smailagića koji je ubacio 9 poena uz 4 skoka i 2 asistencije, pa i 8 poena uz 8 skokova Zeka Ledeja, a dvocifren je još bio Jam Madar sa 11 poena.

Na drugoj strani, videli smo 11 poena i 12 asistencija Miloša Teodosića, po 13 su imali Miki i Odželej, a 14 uz 4 skoka Džordan Miki.

Utakmica je kasnija zbog problema sa satom, a pred sam start iste smo videli i da je počasno dočekana živa legenda Virtusa i Partizana Predrag Saša Danilović.

Pune tribine Virtus Arene sa nestrpljenjem su dočele start susreta, a Teodosić je odmah u prvom napadu pogodio šut za tri poena, da bi Partizan odgovorio preko Nanelija.

Crno-beli su, kao i obično, bili dobro raspoloženi i stekli prednost od šest poena nakon koša Kevina Pantera kada je bilo 13:7 na semaforu ali je Heketov doprinos vratio Virtus u igru.

Nije posustajao Miloš Teodosić ni u jednom trenutku, a nakon dobrih minuta Matijasa Lesora bilo je maksimalnih +7 za Partizan i u tri minuta se sve raspalo, pa je Virtus sa zaostatkom 28:26 završio prvi kvartal.

Znao je Željko Obradović odakle dolazi opasnost ali je trojka Pajole donela vođstvo nakon čega su svi zanemeli jer je usledio jeziv pad Dantea Egzuma, međutim sa Partizanovim plejmejkerom je sve bilo u redu.

Držao se Partizan u igri i dalje, bilo je egal, da bi Abas zakucao za 33:32, a onda sledi još nekoliko lucidnih asistencija Miloša Teodosića pa Virtus vodi 44:36.

Imali su domaći seriju 11:2 koju je tada prekinuo Jam Madar, pa su se pojavili i Panter, Naneli i Ledej i crno-beli sa minusom od dva poena, odnosno 47:45 odlaze u svlačionice na poluvremenu.

U trećoj četvrtini je Partizan promenio ne samo način igranja odbrane već i način na koji napada zonu Virtusa, što je donelo neke lake poene sa polu distance pre svega Nanelija.

Pucala je zona, ostavljala je te rupe koje su crno-beli koristili, a ovo je bila možda i najbolja defanzivna partija koja je na kraju meča pokazala 14 ukradenih lopti Partizana.

Ipak, ključni momenti su odigrani u četvrtoj četvrtini kada su izabranici Željka Obradovića napravili ključnu prednost, zatvorili bekove i pogled šuterima ka košu pa su zahvaljujući zakucavanjima Dantea Egzuma, ali i sjajnim igrama ostatka ekipe došli do 15. pobede u sezoni.

Takođe, ovo je bila šesta pobeda Partizana na gostovanjima koliko ove sezone imaju Efes, Monako i Valensija.

Naredni susret Partizan igra u četvrtak od 20 časova i 30 minuta u Mediolanum Forumu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mosk hoće da sruši YouTube! Stiže nova platforma!

Ilijan Mosk je otkrio da na platformu X, uskoro stiže novi format video sadržaja. Milijarder …