Bajden povećava poreze Amerikancima!

Američki predsednik Džozef Bajden predložiće povećanje poreza Amerikancima, koji zarađuju više od 400.000 dolara godišnje.

To je deo napora Bele kuće da osnaži zdravstveni program Mediker, objavio je danas “Njujork tajms”.

Bajden je rekao da će na taj način novi budžet učiniti fond Mediker solventnim posle 2050. godine i bez smanjenja beneficija, preneo je Blumberg.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predsednik je dodao da će, u stvari, Amerikanci dobiti bolju negu za novac koji uplaćuju u Mediker.

Njegov plan ima male šanse da postane zakon, posebno nakon što su republikanci preuzeli kontrolu nad Predstavničkim domom u januaru ali predlog je važan za pregovore o vladinoj potrošnji i nudi predsedniku priliku da javno iznese svoje prioritete.

Predsednikov budžet, koji će biti objavljen u četvrtak, predlaže povećanje poreza na Mediker sa 3,8 na 5 odsto na godišnji prihod iznad 400.000 dolara i eliminisanje mogućnosti, koju vlasnici preduzeća i ljudi s većim zaradama mogu da iskoriste kako bi izbegli dodatne poreze, navodi se u izveštaju Bele kuće.

Bajdenov plan bi pomogao i da se povećaju rezerve Medikera, kroz oko 200 milijardi dolara, u reformi liste lekova na recept u narednoj deceniji, tako što bi bilo omogućeno da se preko programa osiguranja pregovara o troškovima za više lekova i ranije nakon što dođu na tržište.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

„Bajka je gotova“: Češki novinar Just izneo istinu o nemačkim tenkovima, za OSU!

Nemačka i druge zemlje EU su iscrpile mogućnosti vojne pomoći Ukrajini – postepeno se završava …