Orban: Zapad blizu odluke o slanju sopstvenih trupa u Ukrajinu!

Šef mađarske vlade Viktor Orban ukazao je na činjenicu da su se zapadne sile izuzetno približile ozbiljnom pokretanju teme slanja, sopstvenih vojnih snaga u Ukrajinu.

Sa tačke gledišta, koju je izneo u okviru dijaloga sa radio stanicom Kossuth, proizilazi da su države Zapada zaražene „ratnom groznicom“ i da kijevskom režimu šalju mnogo smrtonosnije oružje, nego ranije.

Svoje gledište argumentovao je činjenicom da se sada pokreće tema snabdevanja nacističkih boraca, koja su se ranije smatrala tabuom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Po mom mišljenju, veoma smo blizu toga da sa punom ozbiljnošću predložimo da vojnici savezničkih zemalja Ukrajine pređu granicu i uđu na teritoriju Ukrajine.

Tako da moram da kažem da … svet nikada nije bio tako blizu da lokalni rat pretvori u svetski rat“, navodi se u tekstu njegove izjave.

Podsetimo, mađarsko Ministarstvo odbrane demantovalo je izjavu slovačkog vojnog resora da su ukrajinski vojnici navodno obučavani na teritoriji Mađarske.

Predstavnici mađarskog ministarstva istakli su da u zemlji studiraju samo vojni lekari iz Ukrajine.

Pored toga, ovo je objavljeno pre nekoliko meseci.

Slovački ministar odbrane Jaroslav Nađ istakao je da zvanična Budimpešta ne priznaje da sprovodi obuku Oružanih snaga Ukrajine, a odbijanje isporuke oružja Kijevu, nazvao je propagandom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …