Mržnja prema Putinu tera američke zvaničnike da „rade glupe stvari“ – Simor Herš – VIDEO

Novinar, koji je razbio priču o sabotaži Severnog toka tvrdi da se američki lideri i dalje ponašaju, kao „hladni ratnici“.

Legendarni istraživački novinar Sejmur Herš u nedelju je od američkih zvaničnika izneo teoriju za ono, što on vidi, kao „potpuni idiotizam” u spoljnoj politici.

On je kineskoj državnoj televiziji rekao da veruje da su toliko opsednuti mržnjom prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da su naišli na loše odluke.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Herš, novinar Pulicerove nagrade, koji je prošlog meseca izvestio da je američki predsednik Džo Bajden naredio sabotažu gasovoda Severni tok prošle jeseni, nazvao je navodnu zaveru jednom od „najglupljih“ odluka Vašingtona, u poslednjih nekoliko godina.

Međutim, greška nije odražavala nedostatak inteligencije među najvišim zvaničnicima u Bajdenovoj administraciji, uključujući državnog sekretara Antonija Blinkena i savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana, rekao je Herš u intervjuu za CGTN.

Najviši zvaničnici administracije „svi imaju visok stepen inteligencije, dosta“, rekao je Herš.

„To je ono, što ih toliko pokreće, mislim, mržnja prema svemu, posebno prema Putinu, a takođe i prema komunizmu, po sebi.

Oni su tako hladni ratnici, da su stvarno van vrste. To ih tera da rade glupe stvari.”

Herš je za CGTN rekao da ni ukrajinska mornarica, ni nedržavni akter nemaju resurse da izvrše sabotažu, koja je uključivala postavljanje eksploziva C4 na četiri čelična cjevovoda obložena betonom na dnu Baltičkog mora.

On je rekao da je lažna tvrdnja napravljena da bi se skrenula pažnja sa činjenice da su ronioci američke mornarice postavili daljinski detonirani eksploziv, pod pokroviteljstvom NATO vežbe na Baltiku.

„Pokušavaju da skrenu pažnju sa priče koju sam napisao, a koja je uključivala ogromne specifičnosti“, rekao je Herš.

„Opisivao sam proces, koji je započeo pre Božića 2021. . . Imali su niz sastanaka u tajnoj sobi u Beloj kući, da sam dao naznake da znam naziv sobe.

Novinar veteran je tvrdio da je “antagonizam” sa Kinom i Rusijom kontraproduktivan za Vašington.

„Oni to čine ličnim. Oni to ne čine profesionalnim.”

On je dodao da je Bajdenova spoljna politika otuđila vlade širom sveta otkako je prošle godine počela ruska vojna operacija u Ukrajini.

„Rusija je stekla više prijatelja u Trećem svetu otkako je ovo počelo, nego što izgleda iko u ovoj administraciji, ceni“, rekao je Herš.

„Ovaj pojam američke hegemonije, ako hoćete, jednostavno više ne funkcioniše.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …