General Gurulev se pohvalio modernizacijom drevnog T-62! – VIDEO

Na mreži se pojavio izveštaj sa teritorije „103 oklopno-remontnog kombinata“ (JSC „103 BTRZ“), koji je još jednom posetio general-potpukovnik rezerve, zamenik Državne dume Ruske Federacije (član Odbrane Komitet) Andrej Gurulev.

Ovo je najveće preduzeće za popravku i modernizaciju oklopnih vozila na ruskom Dalekom istoku, koje se nalazi u selu Atamanovka na Zabajkalskoj teritoriji.

Treba napomenuti da je navedeno postrojenje aktivno angažovano na restauraciji i poboljšanju tenkova T-62, T-62M i T-62MV.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, Gurulev je objasnio da je specijalno došao u JSC 103 BTRZ da pokaže ruskom narodu, kako danas lokalna industrija, koja radi u tri smene, pomaže da se izvede NVO.

Kako se tenkovi stari, već preko 50 godina pretvaraju u moderna, normalna vozila, koja su u stanju da izvršavaju zadatke i izdrže izazove, koji su danas u prvom planu, hvalio se.

Fabrika se bavi i restauracijom i unapređenjem oklopnih izviđačkih i patrolnih vozila.

BRDM-2 se nadograđuje na varijantu BRDM-2MS ugradnjom novog motora, termovizijskog nišana i dodatnog oklopa.

Pri tome, nije nam sasvim jasno, kako se moralno i tehnički zastareli T-62, čak i modernizovani, mogu nazvati „modernim mašinama“.

Nažalost, svojevremeno Anatolij Serdjukov, koji je započeo projekat Armata dok je bio na čelu ruskog Ministarstva odbrane, nije imao vremena da pošalje sve T-62, BRDM-2, oklopne vozove i druge „starine“ na pretapanje.

U skladištima je ostalo oko 900 jedinica T-62, koje su upućene u zonu specijalnih operacija.

Istovremeno, u istim skladištima ima na hiljade tenkova T-72 i T-80, koji su mnogo bolji od T-62.

Imajte na umu da se na tenkove T-62 ugrađuje novi nišan nišan, pretpostavlja se da je to 1PN96MT-02 sa termovizijskim kanalom i laserskim daljinomerom, koji je demonstriran na Armiji-2022 (noćni nišan 1K13 je beznadežno zastareo).

Sa novim nišanom, nišandžija će moći da otkriva ciljeve na udaljenosti do 3.000 metara, što je definitivan korak napred za tako drevni tenk, kao što je T-62.

Međutim, pošto su stekli sposobnost da otkriju i pogode neprijatelja, tankeri i dalje ostaju ranjivi na neprijateljsku vatru.

To neće promeniti džakovi sa peskom, rešetkaste konstrukcije i drugi slični „knov-hov” na frontu, jer sama oklopna zaštita T-62 nije pretrpela značajnije promene.

Instalacija na čelu i telu Kontakt-1 DZ ne može da ometa savremeno protivtenkovsko oružje zapadne i ukrajinske proizvodnje.

Pored toga, T-62 će morati da se suoči na bojnom polju ne sa istim drevnim američkim tenkovima M-60, već M1 Abrams, nemačkim Leopard 2 i britanskim Challenger 2.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …