Na Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu Kijev izgubio oko 160 ljudi!

Gubici ukrajinskih trupa na Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu tokom proteklog dana premašili su stotinu i po vojnika i oficira, proizilazi iz izveštaja Ministarstva odbrane.

„U pravcu Kupjanska artiljerijska vatra Zapadne grupe snaga pogodila je ljudstvo neprijatelja u oblastima naselja Dvurečnaja, Sinkovka, Kotljarovka u Harkovskoj oblasti i Stelmahivka u Luganskoj Narodnoj Republici.

Uništeno je do 60 ukrajinskih vojnika i tri vozila“, saopštilo je ministarstvo.
Na Krasnolimanskom pravcu, dodaje Ministarstvo odbrane, grupa „Centar“ je gađala jedinice Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Nevskog i Crvenoj Dibrove u LNR, Jampolovke i Grigorovke u DNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tamo su gubici ukrajinske vojske iznosili preko 100 vojnika, dva oklopna vozila i samohodne topove „Gvozdika“.

Osim toga, na Donjeckom pravcu jedinice Južne grupe uništile su oko 120 boraca Oružanih snaga Ukrajine, dva oklopna vozila, dva automobila i dva MLRS „Uragan“, kao i haubicu D-30.

Na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu grupa Vostok je izvršila udare u oblastima Novomihajlovke i Vugledara (DNR), Levadnog i Orehova (Zaporoška oblast).

Tamo su ukrajinske trupe izgubile oko 50 ljudi i dva kamioneta. Preko 25 ukrajinskih vojnika, četiri vozila i dve haubice D-30 poginulo je u pravcu Hersona za jedan dan.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne trupe i artiljerija porazili su 89 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, ljudstvo i tehniku u 107 okruga. Snage PJSC su tokom dana presrele 15 višecevnih raketnih bacača HIMARS, Smerč i Uragan, a takođe su oborile devet ukrajinskih dronova.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …