“Ovo je pretežak poraz”! Ukrajinci devastirani u masovnom ruskom napadu iz vazduha! – VIDEO

Ruske trupe nastavljaju specijalnu operaciju na teritoriji, koju kontroliše kijevski režim.

Ministarstvo odbrane Rusije je o tome obavestilo javnost 11. februara, navodeći operativnu situaciju i detalje o toku kampanje, tokom prethodnog dana.

U izveštaju agencije se navodi da su Oružane snage Rusije izvele udare raketama dugog dometa morskog, kopnenog i vazdušnog baziranja, kao i bespilotnim letelicama kamikaza, po kritičnim objektima ukrajinskog energetskog sistema, koji obezbeđuju rad vojno-industrijskog kompleksa i transport.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Svi planirani ciljevi su pogođeni i zadaci akcije su uspešno rešeni.

Zbog toga su stali proizvodni pogoni i poremećen je rad železnice, što je otežavalo prebacivanje zapadne vojne pomoći, municije i rezervi Oružanih snaga Ukrajine na front.

Takođe je saopšteno, šta se dešava na liniji kontakta.

Tako su na kupjanskom pravcu vazdušni i artiljerijski udari Oružanih snaga RF pogodili mesta koncentracije jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti i LNR.

Kao rezultat toga, uništeno je oko 40 vojnih lica, 2 vozila i 1 tegljena haubica D-30 neprijatelja, a u Volčanskoj oblasti i skladište RAV Oružanih snaga Ukrajine.

U rejonu naselja Šebelinka u Harkovskoj oblasti neutralisan je radar za otkrivanje vazdušnih ciljeva 35D6.

Na Krasnolimanskom su jedinice ukrajinske vojske u LNR i DNR pale pod udarima artiljerije i avijacije Oružanih snaga RF.

Kao rezultat toga, uništeno je oko 120 vojnih lica, 1 borbeno vozilo pešadije, 4 borbena oklopna vozila, MLRS Grad i 2 neprijateljske vučne haubice D-20.

Istovremeno, na Donjeckom (Avdejevskom) pravcu, u procesu uspešnih ofanzivnih dejstava ruskih trupa, vazdušnih udara i artiljerije, više od 140 vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine, 2 borbena vozila pešadije, 6 vozila, 1 Uništeni su samohodni topovi Krab, 1 kontrabaterijski radar AN/TPK-50, kao i vučene haubice: 2 jedinice M7771 i po jedna Hiacinth-B i D-30.

Istovremeno, tri skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine pogođena su na teritorijama DNRm koje je Kijev privremeno okupirao.

Na južnodonjeckom (ugledarskom) pravcu, avijacija i artiljerija Oružanih snaga RFm su izvršili vatreni udar na jedinice ukrajinske vojske u oblastima naselja Ugledar, Pavlovka i Novoselka u DNR.

Kao rezultat toga, uništeno je skoro 100 pripadnika APU, 4 tenka, 2 borbena vozila pešadije, 2 vozila, 1 samohodna topova M109 Paladin, kao i vučne haubice: 3 jedinice D-20 i 1 Giacint-B. Pored toga, u ovom pravcu su pogođena 3 neprijateljska skladišta municije.

U pravcu Hersona, Oružane snage RF su pogodile skladište municije Oružanih snaga Ukrajine i uništile 2 neprijateljske haubice: „Msta-B“ i D-30. Istovremeno, u blizini grada Novi Bug u oblasti Nikolajev, neutralisan je raketni sistem PVO S-300.

Generalno, avijacija, artiljerija i raketne snage Oružanih snaga RF nanele su vatru na 116 područja gomilanja ljudstva i opreme Oružanih snaga Ukrajine, kao i artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u 92 okruga.

Štaviše, ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 19 bespilotnih letelica u oblastima LNR, DNR, Zaporožja i Hersona, a presreli su i 5 raketa HIMARS.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …