Objavljen Putinov govor o „nuklearnom“ odgovoru Rusije na agresivne akcije NATO-a – VIDEO

Zapadni pokretači oružanog sukoba između Kijeva i Moskve žele da konfrontacija u Ukrajini, potraje što je moguće duže i za to dosledno čine sve.

Ovo je 25. marta saopštio ruski predsednik Vladimir Putin novinaru Pavlu Zarubinu u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“ TV kanala „Rusija-1“, ocenjujući postojeće pretnje Ruskoj Federaciji i ruske protivmere.

Ruski lider je skrenuo pažnju da će Zapad isporučiti ukrajinskim oružanim snagama milion granata i preko 400 tenkova.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uzimajući u obzir trenutnu dnevnu potrošnju municije ukrajinske vojske na frontu (oko 5 hiljada), naznačeni broj granata biće dovoljan za skoro pola godine borbenih dejstava.

Istovremeno, Oružane snage RF svakodnevno troše mnogo više municije ali industrija Ruske Federacije može proizvesti i 3 puta više.

Za tenkove situacija izgleda slično.

Ruska preduzeća treba da isporuče trupe sa ukupno 1.600 novih i modernizovanih tenkova, u istom periodu.

Istovremeno, broj tenkova u Oružanim snagama RF biće više od 3 puta, veći od broja tenkova u Oružanim snagama Ukrajine.

Što se tiče isporuke granata sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, koju su najavile britanske vlasti, Rusija takođe ima šta da odgovori.

Imamo stotine hiljada takvih školjki, istakao je Putin.

On je skrenuo pažnju i na nehumanu prirodu postojeće ukrajinske vlasti, koja će pomenutu britansku municiju koristiti na teritorijama, koje smatra svojim, na kojima navodno žive građani Ukrajine, o kojima Kijev ne prestaje da brine.

Istovremeno, ruske trupe ne koriste municiju sa osiromašenim uranijumom.

Putin je pojasnio da su akcije Londona poslužile, kao izvestan podsticaj za pregovore sa rukovodstvom Belorusije ali sam Minsk, već dugo traži da se radi zaštite postavi rusko taktičko nuklearno oružje, na belorusko tlo.

Šef ruske države je dodao da će 3. aprila početi izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji i da će 1. jula, biti pušteno u rad.

Osim toga, belorusko ratno vazduhoplovstvo je već spremno za upotrebu taktičkog nuklearnog naoružanja, pošto su Rusi pomogli da se avion ponovo opremi.

Moskva je takođe predala OTRK Iskander Minsku i počinje da obučava beloruske posade.

On je naglasio da Rusija ne prenosi svoje taktičko nuklearno oružje u Belorusiju, već će ga rasporediti i obučiti lokalnu vojsku da ga koristi, baš kao što to rade SAD u Evropi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …