SRBIJA “MORA” DA SE IZJASNI: Očekujemo da Srbija osudi rusko priznanje Donjecka i Luganska!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je juče priznao nezavisnost Donjecka i Luganska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao „sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći” s njima, a potom naredio ruskoj vojsci da „čuva mir” na tim teritorijama.

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Rusije o priznavanju nezavisnosti separatističkih regiona na istoku Ukrajine.

Aleksandrovič je za N1 rekao danas da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je više puta ponovio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, kao što Ukrajina priznaje celovitost Srbije uključujući Kosovo.

„Ali, važno je napraviti i drugi korak, jer jučerašnji potez predsednika Rusije Vladimira Putina je direktno protiv suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine.

I zato Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Ruske Federacije”, rekao je odlazeći ambasador Ukrajine, prenela je Beta.

Aleksandrovič je rekao da se u potpunosti slaže sa jučerašnjom izjavom srpskog predsednika da se ovim dešavanjima ruši kompletna politička i bezbednosna arhitektura u svetu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Potpuno se sa tim slažem. Ruska Federacija je jedina država koja tu bezbednosnu arhitekturu ruši”, dodao je.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je juče priznao nezavisnost Donjecka i Luganska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći s njima, a potom naredio ruskoj vojsci da čuva mir na tim teritorijama.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …