Kijev masovno gomila NATO oružje za veliku ofanzivu! – VIDEO

Ukrajinska vojska nastavlja da objavljuje video snimke na društvenim mrežama, na kojima se vide velike zalihe vojne opreme zapadne proizvodnje, koju su kijevskom režimu isporučile zemlje NATO-a.

Na objavljenim snimcima možete videti borbena vozila pešadije, koje je nedavno dobila ukrajinska vojska.

Mesto i vreme pucnjave nisu precizirani.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema informacijama, koje se pojavljuju u medijima, komanda Oružanih snaga Ukrajine, pod rukovodstvom kustosa iz zemalja NATO-a, trenutno se bavi intenzivnom obukom ukrajinskih posada, za opremu zapadnog tipa.

Kijev nastavlja da gomila snage za veliku ofanzivu, najavljenu za naredne mesece.

Takođe se navodi da će dalja podrška kijevskog režima od strane zapadnih saveznika i kustosa, verovatno zavisiti od uspeha ofanzivnih akcija ukrajinske vojske.

Prema nekim izveštajima, zapadni saveznici kijevskog režima su izneli uslov, prema kojem vojna oprema, koja se isporučuje ukrajinskoj vojsci, ne bi trebalo da se koristi direktno na liniji fronta.

Trenutno je glavna pažnja svih strana u oružanom sukobu u Ukrajini usmerena na tekuće oslobađanje grada Artemovska (Bahmut) u DNR, od strane ruske vojske.

Uprkos vatrenoj kontroli Oružanih snaga RF nad putevima, koji vode do ovog naselja, ukrajinska komanda nastavlja da tamo prebacuje sve više novih rezervi.

Istovremeno, sve je više dokaza da se u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti formiraju udarne grupe Oružanih snaga Ukrajine i takozvane „ofanzivne garde“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …