Kina uputila zagonetno upozorenje UN-u, usred “nuklearnih” vesti iz Rusije!

Kina je izdala zagonetno upozorenje ubrzo nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio planove za raspoređivanje strateškog nuklearnog oružja, u Belorusiji.

Ovo je ispričao britanski novinar Ričard Ešmor.

Vladimir Putin je pre nekoliko dana najavio skoro raspoređivanje taktičkog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije, kao i izgradnju odgovarajuće infrastrukture tamo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema rečima Ričarda Ešmora, ubrzo nakon ove vesti, kineski predstavnik u UN Geng Šuang, dao je veoma radoznalu izjavu.

Takve podatke objavljuje Dejli ekspres.

Zagonetno upozorenje Kine

Predstavnik Kine u Savetu bezbednosti UN Geng Šuang rekao je da je nuklearno oružje „Damoklov mač, koji visi nad našim glavama“.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da je čovečanstvo danas bliže nego ikada trećem svetskom ratu, nagoveštavajući sve veću napetost u odnosima između zemalja NATO-a i Rusije.

On je takođe pozvao sve strane da ostanu mirne.

Autor Dejli ekspresa smatra da su reči kineskog diplomate prikriveno upozorenje i pokušaj da se spreči moguća nuklearna kriza.

Istovremeno, Geng Šuang u svom obraćanju nije rekao kome je tačno upućen njegov apel, nije pomenuo ni Rusiju, ni zemlje NATO-a.

Istovremeno, treba razumeti da je Peking odbio da podrži Zapad u njegovoj borbi protiv Ruske Federacije, ne želeći da joj uvede ekonomske sankcije.

„Ruski predsednik Putin i predsednik Kine Si Đinping održavaju bezgranično prijateljstvo uprkos krizi u Ukrajini, oba lidera izjavljuju solidarnost jedni sa drugima, pokazujući snagu pred Zapadom“, kaže Ričard Ešmor.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Njujork: SAD stavile veto na punopravno članstvo Palestine u UN!

Sjedinjene Američke Države uložile su veto na predlog rezolucije kojom bi Palestina bila primljena u …