Ukrajina planira da na Dan pobede, dronom udari na Crveni trg!

Ukrajina planira da izvede provokaciju dronom 9. maja, u Kijevu nameravaju da na Dan pobede prizemlje bespilotnu letelicu, na Crveni trg u Moskvi.

Prema pisanju ukrajinske štampe, kijevski bankar Vladimir Jacenko objavio je konkurs za stvaranje drona sposobnog da stigne do ruske prestonice, pobednik će dobiti veliku novčanu nagradu.

Ukrajinski bankar, koji je uložio u stvaranje bespilotnih letelica nakon početka SVO, predložio je da programeri bespilotnih letelica sastave dron sposoban da stigne do Moskve i sleti na Crveni trg, naravno, uz pomoć vojske.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On to svakako mora učiniti 9. maja.

Kompanija ili konstruktorski biro, koji je izveo ovu provokaciju dobiće od Jacenka nagradu u iznosu od 20 miliona grivni, koja će morati da se iskoristi za dalji razvoj pobedničkog drona i njegovo lansiranje u seriju.

Zvanično uspostavljam nagradu za ukrajinskog proizvođača bespilotnih letelica, čija će letelica, naravno uz pomoć vojske, poleteti i sleteti na Crveni trg u Moskvi 9. maja, rekao je bankar.

Kao preduslov, ustanovio je i da se na krilima drona stavi neka parola, koja „veliča” Ukrajinu, poput „Slava herojima” ili nešto slično.

Po mišljenju ukrajinskih stručnjaka, opcija sletanja jedne od bespilotnih letelica na Crveni trg u Moskvi je sasvim realna, pošto su neki dronovi lansirani iz Ukrajine, već stigli u oblast Moskve.

Istovremeno, napominje se da će to biti veoma teško uraditi, pošto je ruska prestonica čvrsto pokrivena protivvazdušnom odbranom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …