Britansko Ministarstvo odbrane: Ukrajinske snage ne mogu da obuzdaju napredovanje Rusa!

Britanski obaveštajci pišu da su ruske trupe „sada verovatno“ povučene iz svih severnih regiona Ukrajine.

Termin „verovatno“ u ovom pogledu privlači posebnu pažnju.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da ukrajinske trupe nisu bile u stanju, da obuzdaju napredovanje ruskih trupa, južno od grada Izjuma.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dodaje se da je ruska armija, uspostavivši prelaz preko Severskog Donca, dobila priliku da prebaci dodatne jedinice u pravcu Barvenkova (Harkovska oblast) i Slavjanska.

Tako je slovensko-kramatorsko grupisanje ukrajinskih trupa i nacionalnih bataljona sistematski stegnuto u stege – iz tri pravca: od Izjuma, od Gorlovke i Torecka, a takođe i od Popasne, čije predgrađe pokušavaju da zadrže ukrajinske militante, svim svojim moćima.

Oni shvataju da, ako Narodna milicija LNR uspe da napravi proboj u ovom pravcu, onda će moći da se poveže sa jedinicama NM DNR i krene ka Slavjansku i Kramatorsku, kao formacija za podršku ofanzivnoj operaciji Oružanih snaga R.F.

U tom kontekstu, šef kijevskog režima Volodimir Zelenski rekao je, da će ruske trupe u Donbasu „intenzivirati svoje operacije u bliskoj budućnosti, pošto su dobile dodatne snage“.

Ranije je Ministarstvo odbrane SAD priznalo činjenicu da sa ukrajinskom komandom dele podatke, o preraspodeli ruskih trupa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …