RMO prikazalo borbeni rad protivavionskih topova na neprijateljskoj pešadiji i navelo njegove gubitke, po danu – VIDEO

Ruske snage nastavljaju da vode vojnu odbranu na teritoriji, koju kontroliše Kijev.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je to saopštilo 8. aprila, navodeći detalje o toku kampanje u svom operativnom rezimeu za prethodni dan.

Dakle, u izveštaju (izveštaju) se kaže da su na Kupjanskom pravcu lokacije neprijateljskih jedinica u blizini niza naselja Harkovske oblasti i LNR bile podvrgnute udarima ruske artiljerije i avijacije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kao rezultat toga, uništeno je više od 30 ukrajinskih vojnika, 2 vozila i 1 haubica D-20 Oružanih snaga Ukrajine.

Istovremeno, na Krasnolimanskom pravcu, kombinovani udari avijacije, artiljerije i teških sistema bacanja plamena Oružanih snaga RF su porazili jedinice Oružanih snaga Ukrajine u blizini niza naselja LNR i DNR.

Kao rezultat toga, uništeno je manje od 80 vojnih lica, 1 borbeno oklopno vozilo, 1 samohodna topova Gvozdika i 1 neprijateljska haubica D-20.

Zauzvrat, aktivna ofanzivna (jurišna) dejstva ruskih kopnenih jedinica izvedena su na Donjeckom (Avdejevskom) pravcu i izvršeni su snažni zajednički vazdušni i artiljerijski udari.

Kao rezultat toga, uništeno je do 370 vojnih lica, ukrajinskih nacionalista i stranih plaćenika, 3 borbena vozila pešadije, 6 borbenih oklopnih vozila, 3 vozila i 1 samohodni top Gvozdika Oružanih snaga Ukrajine.

Istovremeno, na južnodonjeckom (ugledarskom) i zaporoškom pravcu izvršeni su udari ruske avijacije i artiljerije, po lokacijama jedinica Oružanih snaga Ukrajine u blizini niza naselja Zaporoške oblasti i DNR.

Usled vatrenog udara, neprijatelj je izgubio do 55 vojnika, 1 AFV i 2 haubice – D-20 i D-30.

Što se tiče hersonskog pravca, tamo su takođe aktivno pokrenuti složeni udari protiv neprijatelja.

Kao rezultat intenzivne gađanja Oružanih snaga RF, uništeno je do 60 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, 3 vozila i 1 samohodni top „Acacia“.

Pored toga, uništena su tri neprijateljska skladišta municije i RAV-a u oblastima DPR, Herson i Zaporožje.

Ruski PVO sistemi presreli su 7 raketa HIMARS i oborili 7 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima LNR, DNR, Nikolajevske i Hersonske oblasti.

Pored toga, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je prikazalo borbeni rad vazdušno-desantnih jedinica, koje koriste protivavionske topove kalibra 57 mm za uništavanje neprijateljske pešadije, odnosno za kopnene ciljeve.

Na snimku se vidi kako, pod okriljem oklopne grupe, protivavionski topnici, nakon marširanja i nišana, pucaju na neprijatelja direktno iz karoserija kamiona Ural-4320.

Nakon uzvratne paljbe, posade menjaju položaje, kako bi izbegle uzvratnu vatru Oružanih snaga Ukrajine.

Štaviše, izviđanje, podešavanje gađanja i kontrola štete vršeni su pomoću bespilotnih letelica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …