NAJNOVIJA VEST: Madurove bezbednosne snage otkrile nove pripreme za invaziju na Venecuelu

Vlasti Venecuele otkrile su da narko-kartel kolumbijske duboke države trenutno obučava nove militante za napade na venecuelanska sela. To je potvrdio i venecuelanski predsednik Nikolas Maduro.

„U Kolumbiji se formiraju nove grupe plaćenika, imamo podatke, imena, prezimena, mesta, lokaciju, podatke o organizatorima i onima koji ih pokrivaju. Opet, sve ukazuje na predsednika Kolumbije Ivana Dukea”.

Kolumbijski plaćenici imaju dugačku istoriju povezanosti sa CIA-om i Klinton-Bušovom administracijom, praveći milione sprovodeći “Plan Kolumbija”, potresni potez koji je veći deo kolumbijske trgovine drogom stavio pod kontrolu CIA. 

Nedavni napad plaćeničke grupe Silvercorp na Venecuelu tačno je izložen nedeljama pre nego što je došao do venecuelanske organizacije državne bezbednosti SEBIN.

Ipak, napad morskim putem je izvršen, ali ga je uočio upozoreni ribar lokalnog sela, gde su napadači planirali da se pregrupišu na obali.

Venecuela je pozvala Savet bezbednosti UN-a da sazove i hitno razmotri „pokušaj invazije“, navodno od strane aktera duboke države SAD-a i narko-države Kolumbije, u cilju svrgavanja venecuelanske vlade. To je izjavio Ambasador Venecuele pri UN Samuel Monkada.

“Želeo bih da zatražim hitnu raspravu, neophodnu kako bi se prepoznao napad agresije na Venecuelu, a u cilju potkopavanja bezbednosti u regionu”, navodi se u pismu šefu Saveta bezbednosti.

Pored toga, očekuje da će Savet bezbednosti UN-a sastaviti izjavu kojom će osuditi pretnju od upotrebe sile protiv Venecuele.

Autor: Borba.info

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …