Sprema se sukob… – Ruska flota u punoj borbenoj gotovosti!

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i razgovarali su o hitnoj proveri pacifičke flote na ruskom dalekom istoku.

Putin je saslušao izveštaj ministra odbrane, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Putin se juče sastao i sa Šojguom, a danas je ministar sačinio izveštaj”, istakao je Peskov.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Peskov je, povodom Putinove izjave da je neophodno da ruska flota bude u punoj borbenoj gotovosti, rekao da je vreme turbulentno i da postoji opasnost od regionalnih sukoba, objavio je Sputnjik.

Portparol Kremlja je, komentarišući protest Tokija zbog vojnih manevara Rusije u blizini Kurilskih ostrva, istakao da se sve vojne vežbe izvode potpuno u skladu s međunarodnim pravom.

Putin je na sastanku s Šojguom rekao da se snage flote mogu koristiti u konfliktima u bilo kojem pravcu i zamolio ga da obrati pažnju na razvoj i pripremu takvih mera, kako u pacifičkoj floti, tako i u drugim flotama.

Putin je 14. aprila doneo odluku o iznenadnoj proveri snaga Tihookeanske flote koja je podignuta na stanje pripravnosti u punom sastavu.

U proveru su uključeni dalekometna avijacija, avijacija Istočnog vojnog okruga i jedinice za podršku.

Peskov je naveo, odgovarajući na pitanje novinara, da Putin i Šojgu na današnjem sastanku nisu razgovarali o situaciji u Bahmutu, uključujući mogućnost sticanja potpune ruske kontrole nad tim gradom, preneo je TAS S.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …