Moskva: Šta li će vam reći ljudi, kada vide rusko oružje kod najbližih suseda?

Dmitrij Medvedev reagovao je na reči lidera Južne Koreje Jun Suk Jola, koji je poručio da ta zemlja može da počne da isporučuje oružje Ukrajini.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je upitao šta li će reći stanovnici Južne Koreje kada vide najnovije uzorke ruskog naoružanja kod svojih najbližih suseda – Severne Koreje.

“Ima novih dobrovoljaca koji su voljni da pomognu našim neprijateljima. Južnokorejski predsednik Jun Suk Jol rekao je da je ova država spremna da isporuči oružje kijevskom režimu, a donedavno su Južnokorejci vatreno govorili da je mogućnost snabdevanja Kijeva ubojitim oružjem potpuno isključena”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je pitao šta li će reći stanovnici ove zemlje kada vide najnovije uzorke ruskog naoružanja kod svojih najbližih suseda – naših partnera iz Severne Koreje ili kako se kaže, Quid pro quo (Usluga za uslugu), preneo je Raša tudej Balkan.

Podseća se da je južnokorejski predsednik Jun Suk Jol izjavio da Republika Koreja može da počne da isporučuje oružje Ukrajini ako postoji ozbiljna pretnja po civilno stanovništvo zemlje.

“Ako dođe do situacije koju međunarodna zajednica ne može da toleriše, na primer, u slučaju velikih napada na civile ili ozbiljnog kršenja zakona ratovanja, onda će nam biti teško da insistiramo samo na humanitarnoj ili finansijskoj pomoći Kijevu”, rekao je Suk Jol u intervjuu za Rojters.

Kako je naveo južnokorejski lider, njegova zemlja istražuje različite načine da “pomogne Ukrajini u njenoj odbrani i obnovi” i dodao da u takvom slučaju “neće biti ograničenja u pomoći za odbranu i obnovu, u skladu sa međunarodnim i nacionalnim pravom”.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …