InfoBrics: Rusko elektronsko ratovanje zaprepastilo SAD i Ukrajinu! – VIDEO

Zapadni vojni analitičari su iznenada počeli da hvale sposobnosti Rusije u elektronskom ratu.

Takve podatke izneo je nezavisni geopolitički i vojni ekspert Drago Bosnič.

Elektronsko ratovanje (EV) je jedan od najvažnijih aspekata savremenih vojnih sposobnosti i često je lakmus test, koliko su država i njene oružane snage razvijene.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema rečima Drage Bosniča, Zapad je toliko impresioniran dejstvima ruskog elektronskog ratovanja u Ukrajini da se ni najpristrasniji stručnjaci ne usuđuju da dovode u pitanje njihovu efikasnost, a još manje da ih ismeju.

To prenosi InfoBrics.

„Rusija je među svetskim liderima u oblasti elektronskog ratovanja, a njene borbene sposobnosti u tom pogledu su izvor ponosa za evroazijskog giganta ali i straha za njegove protivnike.

Ruska dominacija u oblasti elektronskog ratovanja u Ukrajini je toliko sveobuhvatna i masovna da je to jedna od retkih stvari koju mejnstrim propagandna mašina nikada nije usudila da dovede u pitanje ili ismeje“, rekao je ekspert.

Drago Bosnič je izjavio da je pre izvesnog vremena došlo do velikog curenja tajnih dokumenata Pentagona i da su neki od njih posvećeni efikasnosti ruskog elektronskog ratovanja u Ukrajini.

Prema ovim podacima, takozvani pametni projektili američke proizvodnje stalno otkazuju, zbog delovanja ruske opreme za elektronsko ratovanje.

Ovo je bilo prilično neprijatno iznenađenje za režim u Kijevu, koji je polagao velike nade u ovo oružje.

„Međutim, poenta nije samo u tome da se ovaj potpuno lažni osećaj bezbednosti urušio kao rezultat, već i u tome da je efikasnost drugog naoružanja NATO-a, koji se široko reklamira nije ništa drugo do PR potez.

Prema curenju, ruska taktika ometanja GPS-a uspešno se suprotstavlja američkim projektilima M270 i sistemima HIMARS“, rekao je analitičar.

Drago Bosnič je primetio da su u pozadini ovoga što se dešava američki mediji, koji su kritični prema Rusiji, odjednom počeli da hvale rad ruskog elektronskog ratovanja.

Čak i najveći skeptici ne mogu, a da ne priznaju da ovi sistemi funkcionišu uspešno.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …