Lavrov: “Sve više zemalja, koje su spremne da uđu u ŠOS ili BRIKS”!

Hoće li se odnos snaga na svetskom ekonomskom “ratištu” promeniti uskoro?

Naime, sve više zemalja na globalnom jugu nastoji da uspostavi odnose sa Šangajskom organizacijom za saradnju (ŠOS) ili BRIKS-om, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u video obraćanju učesnicima Globalne konferencije o multipolarnosti, u subotu.

Osvrnuvši se na multipolarnu diplomatiju dva bloka, Lavrov je ocenio da je u toku je obnova infrastrukture međunarodnih odnosa, prenosi Tas.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Nije slučajno da sve više zemalja na globalnom jugu nastoji da izgradi veze sa ovim grupama i postanu njihovi punopravni članovi”, rekao je Lavrov.

U tom svetlu, Lavrov je podsetio na stav ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je rekao da je globalni trend multipolarnosti neizbežan i da će se samo intenzivirati”, što znači da će izgubiti, oni koji to ne shvate i odbiju da prate trend.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je uoči događaja saopštilo da će još jednom omogućiti da se obrati pažnja političarima, javnim zvanicima, novinarima, akademskim i kulturnim ličnostima iz celog sveta, koji se zalažu za multipolarnost, pravednije i demokratskije međudržavne odnose.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …