Olivera Zekić: Uznemirujući snimak na Hepiju? Prijavite REM-u!

Predsednica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić nije želela da komentariše emitovanje uznemirujućeg snimka tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Hepi, uputivši nam savet da se, ukoliko smatramo da je puštanjem videa prekršen zakon, obratimo stručnoj službi REM.

„Upravo zbog tragedija koje su se dogodile pre nekoliko dana, i zbog šoka u kojem je društvo, mislim i lično ću tako da se ponašam, da treba, bar na izvesno vreme, da se manemo javnog iznošenja svojih stavova, komentara, impresija, imaginarija i da, umesto njih potražimo odgovore od nadležnih“, navela je Zekić, u pisanom odgovoru na molbu portala N1 da prokomentariše emitovanje video-snimka mladića, koji puca iz snajperske puške.

„U skladu sa tim, pošaljite prijavu REM-u, navedite koji članovi zakona su moguće prekršeni i naša Stručna služba će vam brzo odgovoriti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bolje je da to saznate, nego šta ja o svemu mislim“, poručila je Olivera Zekić.

Podsetimo, na televiziji Hepi, koja ima nacionalnu frekvenciju, u ponedeljak je prikazan video-snimak mladića, koji puca iz snajperske puške, za koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da ga je gledao trinaestogodišnji K. K., koji je prošle srede u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” ubio osmoro učenika i školskog čuvara.

„Teško je pronaći uzročnu vezu ali ovo je ono, što je nesumnjivo gledao dečak-ubica.

Sad se postavlja pitanje, kako da regulišemo ove sadržaje, to je pitanje za budućnost, pre svega“, istakao je Vučić nakon emitovanja uznemirujućeg snimka.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zabeležena prva upotreba „pametne bombe“ GBU-39, od strane OS Ukrajine!

Oružane snage Ukrajine (AFU) zabeležile su prvu upotrebu američkih klizećih bombi GBU-39 iz kompleksa GLSDB …