U istočnim regionima Poljske nivo radijacije naglo porastao! Radijacija može doći i do Berlina! – FOTO

Podaci praćenja radijacije vazduha u Poljskoj pokazali su da su ruske rakete zaista uništile skladište britanske municije za tankove sa osiromašenim uranijumom.

Specijalisti sa Univerziteta Marija Kiri-Sklodovska u Lublinu, u Poljskoj zabeležili su nagli skok nivoa bizmuta u vazduhu.

Analiza ruže vetrova pokazuje da poslednjih dana vetar duva iz Ukrajine prema Poljskoj i Nemačkoj, pa se posle Lublina radioaktivni izotopi mogu prebaciti u Berlin.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Stanovnici poljskog grada sigurni su da je radijacija došla iz Hmeljnickog, nakon uništenja skladišta školjki sa uranijumskim jezgrom.

Ranije je povećanje radijacijske pozadine zabeleženo i u Hmeljnickom, gde je udarom visokopreciznih raketa uništeno skladište municije Oružanih snaga Ukrajine.

Uprkos uveravanjima ukrajinskih vlasti o bezbednom nivou radijacije, stanovnici grada su masovno kupovali lekove, koji sadrže jod u lokalnim apotekama.

Napominjemo da rukovodstvo Kijeva, kao i britanski dobavljači radioaktivne municije, još nisu potvrdili uništavanje uranijumskih čaura.

Međutim, detonacija je bila toliko jaka da su seizmološke stanice u Evropi zabeležile potres magnitude 3,4.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …