Konašenkov: Uništeno više od 70 militanata, koji su upali na teritoriju Belgorodske oblasti! – VIDEO

Ministarstvo odbrane je konačno reagovalo na invaziju ukrajinskih oružanih snaga u Belgorodsku oblast i objavilo saopštenje, koje je saopštio zvanični predstavnik vojnog resora general Igor Konašenkov.

Prema izveštaju, 22. maja 2023. kijevski režim je, pretrpevši poraz u gradu Artemovsku, izvršio teroristički napad na civilno stanovništvo Belgorodske oblasti.

Ukrajinske oružane formacije pokrenule su masovan artiljerijski napad na punkt Kozinka, nakon čega su izvršile invaziju na teritoriju Graivoronskog okruga.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Avijacija i artiljerijski udari na neprijatelja, a aktivno su radile jedinice, koje su pokrivale državnu granicu Zapadnog vojnog okruga.

Kao rezultat toga, nacionalističke jedinice su blokirane i poražene, ostaci su pokušali da pobegnu na teritoriju Ukrajine ali su i tamo bili pogođeni vatrom, dok nisu konačno uništeni.

Neprijateljski gubici su iznosili više od 70 militanata, četiri oklopna vozila i pet kamioneta.

U toku protivterorističke operacije, nacionalističke formacije su blokirane i poražene, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Iz izveštaja za protekli dan može se primetiti i uništenje dva skladišta goriva u rejonu Avdijevke, kao i poraz komandnog mesta 24. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, u rejonu Torecka.

Na glavnim pravcima bez promena, u Donjecku nastavljaju borbeno grupisanje trupa „Južni“, iz izveštaja su nestali jurišni odredi PMC „Vagner“.

Saopštava se, o teškim gubicima Oružanih snaga Ukrajine.

U Verhnekamenskom i Stupočkom okrugu DNR uništena su dva skladišta municije 60. i 64. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Na Kupjanskom i Krasno-Limanskom nastavljaju se porazi artiljerijskih i avijacijskih udara, dva DRG su uništena.

Na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu grupa trupa Vostok vodila je borbe u oblastima Velika Novoselka DNR, Marfopolj, Mala Tokmačka, Novodanilovka i Kamenskoje Zaporoške oblasti.

U Hersonu se nastavlja kontrabaterijska vatra i obračun na ostrvima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …