Kurti zadovoljan: Posao ide dobro

Kurti je istakao da ima podršku međunarodne zajednice i kako je rekao „posao ide dobro”.

„Što se tiče jučerašnjeg dana, ono što je bitno naglasiti jeste da je sve što smo mi kao Vlada i republičke institucije imali za cilj je da omogućimo gradonačelnicima opština izabranim na demokratskim izborima da imaju pristup i rade u svojim kancelarijama, tamo gde moraju da služe svim građanima, bez obzira na etničku i versku pripadnost i zbog toga verujem da ćemo za to imati podršku svih međunarodnih faktora“, izjavio je on, prenosi KoSSev.

„Imamo podršku (međunarodnu) i posao ide dobro“- dodao je šef izvršne vlasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Situacija koja je juče stvorena izazvala je oštru reakciju međunarodnih institucija, koje se nalaze na Kosovu ali ne samo njih.

Državni sekretar SAD, Entoni Blinken u petak je reagovao povodom dešavanja na Severu, osudivši postupke Vlade Kosova, koji prema njegovim rečima, „eskaliraju tenzije na severu i povećavaju nestabilnost”.

Blinken je pozvao premijera Aljbina Kurtija da prekine ove mere i fokusira se na dijalog kojim posreduje Evropska unija.

Posle njega su reagovale druge diplomate Evropske unije.

U kasnim satima u petak, sa zajedničkom izjavom su izašle države Kvinte.

Ambasade Francuske, Italije, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjeniһ Američkiһ Država izjavile su da osuđuju odluku Kosova da nasilno uđe u opštinske zgrade na Severu Kosova, uprkos pozivima na uzdržanost.

U petak se oglasila sirena u četiri opštine na severu zemlje, dok su u blizini nekiһ opštinskiһ objekata, poput Zvečana i Zubinog Potoka, primećeni građani, koji su se protivili ulasku izabranih predsednika opština u opštinske objekte.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …