Si-En-En: Amerika pritiska Izrael da pomeri početak kopnene invazije, na Gazu!

Američka vlada izvršila je pritisak na Izrael da odloži kopnenu invaziju, na sever Pojasa Gaze, kako bi se oslobodilo još talaca ali i kako bi mogla da stigne pomoć u Gazu, rekla su danas dva izvora upoznata sa situacijom.

Oslobađanje dve Amerikanke u petak ukazuje na to da bi Hamas mogao da oslobodi više od 200 talaca koji su oteti nakon smrtonosnog upada, na jug Izraela, pre dve nedelje, preneo je Si-En-En.

 „Administracija je pritisla izraelske lidere da odlože kopnenu ofanzivu zbog napretka u oslobađanju talaca i potrebi da kamioni sa humanitarnom pomoći uđu u Gazu”, rekla je osoba upoznata sa razgovorima.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Upitan u subotu, da li je sugerisao Izraelu da pomeri početak invazije, predsednik Amerike Džozef Bajden rekao je kratko da „razgovara sa Izraelcima”.

Katar, koji je posrednik za Ameriku i Izrael, predvodio je pregovore sa Hamasom o oslobađanju talaca otkako ih je Hamas oteo pre dve nedelje.

Prema diplomati upoznatim sa detaljima operacije, u pregovore ulaze i razgovori o dostavljanju neophodne pomoći Gazi i potrebi za privremenim prekidom vatre, kako bi zatvorenici izašli na slobodu.

Izrael, zasad, nije poslao signal da razmatra prekid vatre, prenosi Tanjug.

Politika

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …