Uskoro će kucnuti čas za kontraofanzivu! Lukašenko: Ima nuklearnog oružja, za sve koji nam se pridruže!

Bez optimizma posmatram situaciju u Ukrajini i smatram da Rusija neće voditi pregovore dok ne pobedi u konfliktu, izjavio je šef spoljnopolitičke službe Evropske unije Žozep Borelj na ekspertskom forumu u Barseloni.

“Vidim jasnu nameru Rusije da pobedi u ratu. Rusija neće pregovarati ako ne pobedi i bez optimizma očekujem razvoj konflikta ovog leta“, rekao je on.

Uskoro će kucnuti čas za kontraofanzivu

Komandant Kopnenih snaga ukrajinske vojske Aleksandr Sirski izjavio je na svom Telegram kanalu da će momenat za kontraofanzivu “ubrzo doći”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Na području Limana sastao sam se sa komandirima jedinica i odeljenja koji izvršavaju zadatke na najkritičnijim tačkama na frontu.

Zajedno samo razmotrili moguće scenarije razvoja događaja u ovom pravcu i tekuću situaciju na frontu.

Naglasio sam da će uskoro kucnuti čas kada ćemo preći na aktivna ofanzivna dejstva i opredelio konkretne zadatke u cilju njihove pripreme”, napisao je Sirski.

MUP Rusije izdao poternicu za američkim senatorom Lindzijem Grejemom

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je poternicu za američkim senatorom Lindzijem Grejemom, a načelnik istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin naložio je pokretanje krivičnog postupka protiv ovog američkog političara zbog njegovih izjava.

“Američki državljanin Lindzi Olin Grejem, rođen 9. jula 1955. godine, traži se zbog kršenja krivičnog zakona Rusije”, navodi se u bazi podataka istražnog komiteta, bez preciziranja koji je član krivičnog zakona prekršio ovaj američki zvaničnik, prenosi Tas.

Grejem je na ranije održanom sastanku sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim rekao da je smrt Rusa tokom sukoba u Ukrajini “najbolje potrošeni američki novac ikada”.

Lukašenko: Nuklearnog oružja ima za sve koji se pridruže savezu Minska i Moskve

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je sinoć da za sve zemlje, koje bi želele da se pridruže uniji Rusije i Belorusije “ima nuklearnog oružja”.

Rusija je napredovala prošle nedelje sa sprovođenjem taktičkog plana razmeštanja nuklearnog oružja u Belorusiji, prvog raspoređivanja nuklearnih bojevih glava izvan Rusije od pada Sovjetskog Saveza 1991. godine što je podstaklo zabrinutost na Zapadu, preneo je Rojters.

U intervjuu emitovanom kasno sinoć na ruskoj državnoj televiziji Lukašenko je istakao da se “mora razumeti da Minsk i Moskva imaju jedinstvenu priliku da se ujedine”.

“Ali niko nije protiv toga da Kazahstan i druge zemlje imaju iste bliske odnose koje mi imamo sa Ruskom Federacijom.

Ako je neko zabrinut, stvar je vrlo jednostavna: pridružite se savezu država Belorusije i Rusije.

To je sve.

Biće nuklearnog oružja za svakoga”, rekao je Lukašenko i dodao da je to njegov stav, a ne stav Rusije.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …