Rusija masovnim napadom raketama, zasula Ukrajinu!

Rusija je noćas izvela masovni raketni napad na Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija je tokom noći izvela veliki vazdušni napad na delove zapadne Ukrajine.

Državni mediji sada tvrde da je Rusija u sklopu tog napada pogodila ključne vojne industrijske objekte u Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Navodno su korišćene rakete visoke preciznosti koje su izazvale značajnu štetu. Ukrajina još nije komentarisala.

Masovni raketni napad ruskih snaga

Rusija je noćas izvela masovni raketni napad na Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

“Opasnost od raketnog napada u Sumskoj, Poltavskoj i istočnim oblastima zbog lansiranja krstarećih raketa sa strateških bombardera Tu-95MS iz oblasti Kaspijskog mora“, navedeno je u izveštaju, prenosi Unian.

U Lavovu, na zapadu Ukrajine, fragmenti raketa pali su na stambene zgrade, ima povređenih, saopštio načelnik oblasne uprave Maksim Kozicki.

Dodao je da se srušio plafon u jednom od hipermarketa i da su oštećena i vozila, U Lucku, na severozapadu Ukrajine, pogođeno je industrijsko preduzeće, ima povređenih, saopštio je gradonačelnik Igor Poliščuk, prenosi Interfaks Ukrajina.

U Dnjepru je usled raketnog napada izbio požar u jednom preduzeću, ima povređenih, izjavio je načelnik oblasne uprave Sergij Lisak.

Opasnost od raketnih napada bila je proglašena i na jugu i u centralnim delovima Ukrajine.

Putin: “Dolivaju ulje na vatru“

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas da zapadne zemlje pokušavaju da dodatno rasplamsaju sukob u Ukrajini.

Putin je, u obraćanju učesnicima konferencije o međunarodnoj bezbednosti, koja se održava u Moskvi, rekao da je situacija u Ukrajini primer “dolivanja ulja na vatru“ zapadnih zemalja.

“Pumpajući milijarde dolara u neonacistički režim, snabdevajući ga opremom, oružjem, municijom, šaljući vojne savetnike i plaćenike, čini se sve da se sukob dodatno rasplamsa, da se u njega uvuku druge zemlje“, naglasio je Putin, prenosi list Izvestija.

Putin tvrdi da NATO nastavlja da jača svoj potencijal, koristeći vojna i nevojna sredstva pritiska. Ocenio je da NATO pokušava da vojnu konfrontaciju prenese u svemir i informacioni prostor.

Putin je dodao da SAD nastoje, između ostalog, da prema sebi preformatiraju sistem međudržavne saradnje u Azijsko-pacifičkom regionu AUCUS i da nije isključeno da NATO želi da se u potpunosti integriše sa tim blokom koji čine Australija, Velika Britanija i SAD.

Ukrajina trpi ogromne gubitke

Ukrajinske snage su tokom noći u zaporoškom pravcu izgubile 95 vojnika, šest stranih tenkova i četiri borbena vozila pešadije, kao i pet jurišnih dronova, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

“Neprijatelj trpi ogromne gubitke, obične ukrajinske mobilisane vojnike šalju na klanje. Samo u toku ove noći neprijatelj je u zaporoškom pravcu igubio ukupno 95 vojnika, 6 stranih tenkova i 4 borbena vozila pešadije, kao i 5 jurišnih dronova.

To su rezultati njihovih odluka i tako je praktično svakoga dana“, napisao je Balicki na svom Telegram kanalu

Pala odbrambena linija Ukrajine

Rusija je pokrenula novu ofanzivu u istočnom regionu Lugansk, za koju analitičari kažu da je usmerena na podrivanje ukrajinske operacije.

“Pala je zaista ozbiljna odbrambena linija, koja je mesecima sputavala naše akcije na ovom sektoru fronta“, rekao je on na Telegramu.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …