Komandant Kopnene vojske gen. Sirski, još jednom najavio skori početak, ranije najavljene kontraofanzive!

Komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine general Sirski, još jednom je najavio skori početak ranije najavljene kontraofanzive ukrajinske vojske velikih razmera.

Tokom putovanja na položaje Oružanih snaga Ukrajine na Krasnolimanskom pravcu, Sirski se sastao sa komandnim osobljem jedinica, koje učestvuju u sukobima na ovoj deonici linije dodira.

Prema rečima komandanta Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine, tokom putovanja bilo je moguće razraditi hipotetičke scenarije za dalji razvoj događaja i formirati procenu opšte situacije, u zoni oružanog sukoba.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sirski je takođe, kao i obično, najavio navodno opkoljavanje Artemovska od strane Oružanih snaga Ukrajine, koje su nedavno oslobodile ruske snage, a prisutnim militantima je rekao i o „bahmutskoj mišolovci“, za rusku vojsku.

Pored toga, general Oružanih snaga Ukrajine Sirski je, peti put od početka ove godine, najavio skori prelazak ukrajinske vojske na aktivne protivofanzivne operacije, a takođe je identifikovao konkretne zadatke čija je realizacija usmerena priprema za ovu operaciju, koju je ukrajinsko rukovodstvo naširoko reklamiralo.

Prethodno je Sirski vodio operaciju Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu, postavši poznat po tome što, uprkos kritikama glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Zalužnog, nije prestao da prebacuje sve više novih rezervi u ovaj pravac, koji se sastoji, od kako elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, tako i mobilisanih regruta, koji su prošli dvonedeljnu obuku i potpali u totalni rat, koji je u toku u Ukrajini.

Kao rezultat toga, ove rezerve su smrvljene, od strane snaga, uglavnom Vagnerovog PMC-a.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …