Vlada Srbije potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom Amazon!

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović i generalni menadžer Amazona (Amazon Web Services) za Evropu Kameron Bruks, potpisali su Memorandum o razumevanju, u Državnom data centru, u Kragujevcu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je rekla da saradnja sa kompanijama poput Amazona „znači da ćemo mnogo bolje i spremnije dočekati stvari, koje se nude građanima širom sveta u smislu inovacija“.

„Cilj Vlade Republike Srbije je uvek bio da bude servis svojim građanima i privredi i da na taj način gradimo našu konkurentnost kao destinacije za napredne tehnologije, a da preko toga utičemo na mnogo brži i dinamičniji ekonomski rast i razvoj Srbije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Partnerstvo sa Amazonom, svetskim IT gigantom, je nešto što nama otvara potpuno nova vrata u oblasti digitalizacije i javnih usluga i generalno digitalizacije i podrške informsaciono – komunikacionom sektoru (IKT) u Srbiji“, rekla je Brnabić.

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović istakao je da potpisivanjem ovog Memoranduma, Vlada Srbije i kompanija Amazon uspostavljaju saradnju u oblasti inovacija i ekonomskog razvoja, baziranu na razvoju i korišćenju klaud tehnologija.

„Zajednički ćemo raditi na edukaciji i razvoju digitalnih veština kod mladih kako bi se razvijali klaud bazirani biznisi i dalje unapređivao IKT sektor u Srbiji.

Takođe, organizovaćemo edukacije, treninge i sertifikovane programe za javni i privatni sektor u Republici Srbiji.

Radićemo i na implementaciji Nacionalne digitalne strategije i razvoju klaud orijentisanih biznisa, u nastojanju da ojačamo klaud zakonodavstvo kroz unapređenje Zakona o eUpravi“, rekao je Jovanović.

Generalni menadžer za evropski javni sektor pri Amazonu Kameron Bruks rekao je na potpisivanju Memoranduma da se raduje što će kompanija podržati vizije kroz inicijative koje će podsticati inovacije, doprineti razvoju njene digitalne ekonomije, podržati modernizaciju zastarelog IT sistema i „razvijati digitalne veštine za buduće generacije“.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Bela kuća o Putinu, nakon njegove izborne pobede…

SAD će raditi na osnovu toga da je Vladimir Putin predsednik Ruske Federacije. Ovo je …